Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mezi Hlubočepy a Barrandovem budou zase jezdit tramvaje. Půjde o takzvaný ostrovní systém

Na trať mezi pražskými Hlubočepy a Sídlištěm Barrandov se vrátí od pondělí 1. června tramvaje. Fungovat budou v tzv. ostrovním režimu pouze mezi smyčkami ve zmíněných zastávkách. Dnes to sdělila mluvčí DPP Aneta Řehková. Důvodem výluky byla rekonstrukce trati mezi Barrandovem a Smíchovským nádražím. Provoz mezi Smíchovem a Hlubočepy bude až do letošního října kvůli přestavbě trati nadále přerušen.

Obnovení provozu z Hlubočep na Barrandov

„Plánujeme obnovit tramvajový provoz z Hlubočep na Barrandov, přičemž potřebné tramvajové vozy bezprostředně předtím přetáhneme po v té době ještě zachované koleji v Nádražní, nad kterou však už od března není trolej," uvedl technický ředitel DPP Jan Šurovský. Kromě opravy trati na Barrandov nechal DPP vybudovat u barrandovské smyčky napojení na budoucí trasu z Barrnadova do Holyně a Slivence.

Po zprovoznění tramvajové tratě v Nádražní ulici plánuje DPP letos na podzim zahájit opravu vestibulu stanice metra Anděl ve směru Na Knížecí. Podnik tak letos v Praze 5 investuje do modernizace dopravní infrastruktury více než 550 milionů korun.

Mezi Sídlištěm Barrandov a Hlubočepy zavede DPP nepřetržitý provoz tramvají linky číslo 32. V Hlubočepích cestující přesednou na náhradní autobusovou dopravu X12, která bude pojede až Na Knížecí. „Přestup na metro bude možný jen ve stanici Anděl, vestibul Na Knížecí, nikoliv na Smíchovském nádraží, jak tomu bylo doposud," uvedla Řehková.

Od pondělí práce pouze v Nádražní ulici

DPP zahájí v pondělí práce pouze v Nádražní ulici. Rekonstruována bude tramvajová trať, která bude posunuta kvůli budoucí výstavbě blíže k železniční trati. Opravena bude také silnice a chodníky a most přes železnici, u kterého vznikne navíc i odbočka na plánovaný Dvorecký most mezi Prahou 5 a 4. Práce v Nádražní začaly již loni, kdy byly přeloženy inženýrské sítě.

Linky číslo 4, 5, 12, 20 a 94 budou stejně jako dosud ve směru z centra ukončeny ve smyčce u Smíchovské nádraží. V ranní špičce bude posílen provoz autobusu číslo 120 v úseku Dreyerova - Hlubočepy. Z Barrandova do Hlubočep bude jezdit zmíněná linka 32 a z Hlubočep směrem Na Knížecí autobus X12.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky tramvaje, doprava, Dopravní podnik hl.m.Prahy, Praha, Hlubočepy, Barrandov, Smíchovské nádraží, Smíchov, Na Knížecí (Smíchov), Holyně, Slivenec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi Hlubočepy a Barrandovem budou zase jezdit tramvaje. Půjde o takzvaný ostrovní systém  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.