Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Uzavření Smetanova nábřeží s námi nikdo neprobíral, tvrdí vedení Prahy 1

Pražský magistrát se rozhodl od soboty 23. května uzavřít jízdní pruh na Smetanově nábřeží ve směru od Národního divadla. Město v místě chce umožnit v rámci podpory podnikatelům postiženým opatřeními proti koronaviru vznik zahrádek a konání kulturních akcí. To se však nelíbí vedení městské části Praha 1.

S vedením Prahy 1 uzavírku nikdo neprojednával

Magistrát rozhodl, že od soboty 23. května bude pro automobilovou dopravu jednosměrně uzavřeno Smetanovo nábřeží ve směru od Národního divadla směrem ke Křižovnickému náměstí až po vyústění Divadelní ulice. Řidiči by měli uzavřený úsek objíždět, což uvedl náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě).

„S naší městskou částí tuto uzavírku nikdo neprojednával. Provoz aut se kvůli tomuto rozhodnutí přesune do Divadelní a naroste dopravní zatížení ulice Karoliny Světlé, ve které žije značný počet místních obyvatel. Právě v této ulici jsme dosáhli série opatření k utlumení dopravy,“ uvedlo vedení Prahy 1 v tiskové zprávě.

Praha uzavře jízdní pruh na Smetanově nábřeží. Auta nahradí zahrádky

Pražský magistrát uzavře od soboty 23. května na Smetanově nábřeží jízdní pruh ve směru od Národního divadla. Město tu umožní v rámci podpory podnikatelům postiženým opatřeními proti koronaviru vznik zahrádek a budou se zde konat kulturní akce....

Praha kvůli pandemii covid-19 snížuje podnikatelům nájmy, nevybírá poplatky za restaurační předzahrádky a spustila program Covid Praha, kam dala 600 milionů korun na záruky podnikatelských úvěrů.

Prosíme naše občany o trpělivost

Vedení Prahy 1 nepovažuje za koncepční, aby tak zásadní změna proběhla bez řádného posouzení a projednání. „Stejně tak není z pohledu našich občanů správné, aby se provoz přesouval z minimálně obydleného nábřeží do ulice, kde občané doopravdy žijí,“ píše vedení ve zprávě.

Ulice v sobotu uzavřena skutečně bude, vedení městské části hodlá situaci, která nastane, vyhodnotit a následně na ni reagovat. „Prosíme naše občany o trpělivost, uděláme vše pro to, abychom ochránili jejich pokojné bydlení,“ žádá vedení Prahy 1.

Ohodnoť článek

Foto praha.eu

Štítky Smetanovo nábřeží, uzavírka, Praha 1, Praha, COVID-19, městská část, Národní divadlo v Praze, Pražský magistrát, Adam Scheinherr, Praha sobě, Karolina Světlá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uzavření Smetanova nábřeží s námi nikdo neprobíral, tvrdí vedení Prahy 1  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.