Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nečekané rozhodnutí opět zavádí modré zóny. Vláda v tom zas dělá jen chaos, říká primátor Hřib

Od úterý už nebudou v Česku zrušené zóny placeného parkování ve městech a obcích. Vláda v pondělí večer zrušila krizové opatření, kterým o tom dřív rozhodla. Rozhodnutí ještě večer zkritizoval primátor hlavního města Zdeněk Hřib (Piráti). Podle něho vláda podobnými rozhodnutími, která dělá na poslední chvíli, vyvolává chaos. Hlavní město hodlá obnovit modré zóny až v průběhu května.

„Vláda v tom zas dělá jen chaos. Oznámit nám obnovení modrých zón tři hodiny před jejich znovuobnovením nedává smysl. Proto vydám neprodleně nařízení o obnově platnosti modrých zón až 11. května. Tento termín jsme chtěli po vládě a je domluvený i s jednotlivými městskými částmi,“ sdělil v pondělí večer primátor Zdeněk Hřib.

V zónách placeného parkování mohly dosud stát všechny automobily zdarma. Platilo to i pro takzvané modré zóny, které jsou určeny obvykle jen pro místní obyvatele a podnikatele. Na uspíšení spuštění parkovacích zón apelovala například Praha.

Zástupci hlavního města požadovali, aby v případě prodloužení nouzového stavu do 25. května vláda spustila fungování zón už 11. května. Nečekané rozhodnutí doslova z hodiny na hodinu respektovat nehodlají a nařízením chtějí zavést původně plánovaný květnový termín.

„Připomínám, že i za nouzového stavu platí v Praze i bez modrých zón nějaké předpisy k parkování, které je nutné respektovat. Nelze tedy ani teď volně parkovat na chodníku, přechodech pro chodce, nebo uprostřed ulice, jak to v posledních dnech v našem městě zlidovělo,“ uzavřel Hřib.

Foto Jan Luxík

Štítky ČR, vláda, automobilová, správa, koronavirus, parkování, Zdeněk Hřib, primátor, hlavní město, Česká pirátská strana, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nečekané rozhodnutí opět zavádí modré zóny. Vláda v tom zas dělá jen chaos, říká primátor Hřib  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.