Počasí dnes31 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Praha 6 zve občany k diskuzi o návratu trolejbusů na Hanspaulku

Městská část plánuje setkání s občany kvůli obnově trolejbusových linek na Hanspaulce. Elektrifikaci autobusových linek na levém břehu Vltavy schválila Rada hlavního města a Dopravní podnik v roce 2020. Elektrifikace by měla především ulevit hustě obydleným oblastem, kterými linky projíždí.

Schválený projekt zahrnuje linky 131 (Hradčanská – Bořislavka), 137 (Na Knížecí – U Waltrovky), 176 (Karlovo náměstí – Stadion Strahov) a 191 (Na Knížecí – Letiště). Aktuálně se řeší elektrifikace linky 131.

Tyto linky, provozované v náročných terénních podmínkách s mnoha stoupáními a klesáními, jsou intenzivně využívány, což vede k vysoké spotřebě fosilních paliv. Elektrifikace by měla přinést snížení emisní zátěže a zlepšení hlukových parametrů provozu, což je obzvláště důležité v hustě obydlených částech Prahy 5, 6, 13 a okrajově i Prahy 2.

Počátkem července zahájil Dopravní a energetický stavební úřad (DESÚ) řízení na elektrifikaci linky 131. Nové stavební právo přesunulo kompetence povolování takových staveb na DESÚ, čímž došlo k centralizaci tohoto procesu mimo městské části.

Vzhledem k otázkám, které elektrifikace vzbuzuje, je plánováno setkání s občany 7. srpna od 17 hodin v budově radnice MČ Praha 6 (Československé armády 23). Setkání se zúčastní radní pro dopravu MČ Prahy 6 Ondřej Matěj Hrubeš, radní pro životní prostředí a klima Petr Palacký a projektový manažer Dopravního podniku Michal Andelek.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PID

Štítky doprava, trolejbusy, Praha, bezemisní doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 6 zve občany k diskuzi o návratu trolejbusů na Hanspaulku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.