Počasí dnes29 °C, zítra32 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

Modernizace Masaryčky je v plném proudu. Stavební práce se dotknou i letního provozu

Rekonstrukce pražského Masarykova nádraží bude pokračovat i v období letních prázdnin. V souvislosti se stavebními činnostmi dojde ke změnám tras některých vlaků. Cílem Správy železnic je, aby modernizační práce měly co nejmenší dopad na běžný provoz.

V období letních prázdin, od začátku července do konce srpna, budou pokračovat stavební práce na některých železničních tratích. Kromě práce na tratích bude probíhat také modernizace celého Masarykova nádraží, aby však došlo k co nejméně omezením, jsou výluky celé stanice naplánovány pouze na červencové noční hodiny. 

Omezení na tratích se dotknou linek S2 a S22 (Praha - Lysá nad Labem - Kolín/Milovice), které budou odkloněny na hlavní nádraží. Linka S34 (Praha Masarykovo nádraží - Praha-Čakovice) bude ukončena ve Vysočanech. Na samotném Masarykově nádraží začne demontáž zastřešení na nástupišti mezi 6. a 7. kolejí. 

VIDEO: Na Masarykově nádraží zahájili přestavbu, hotovo bude za čtyři roky

Na Masarykově nádraží v Praze oficiálně začala jeho přestavba, probíhat bude za provozu. Vznikne platforma nad kolejištěm, lepší spojení s Florencí a namísto dosavadních sedmi kolejí budou vlaky přijíždět na kolejí devět. Bude také nový vestibul...

Celková přestavba Masarykova nádraží začala na počátku letošního roku. Po archeologickém průzkumu došlo k odstranění části kolejí a překládce sítí a kabelů. Rekonstrukce se dotkne nástupišť a kolejí, těch se zvýší počet z aktuálních sedmi na devět. Celé kolejiště také překlene nová platforma, která propojí dosud rozdělené lokality v sousedství Masarykova nádraží. Dokončení všech prací se plánuje v roce 2027.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Správa železnic

Štítky Masarykovo nádraží, přestavba, výluky, omezení, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modernizace Masaryčky je v plném proudu. Stavební práce se dotknou i letního provozu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.