Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Antiprsa na Lítačce. Dopravní podnik vydává limitovanou edici karty k výročí metra

K padesátému výročí fungování metra v hlavním městě vydá dopravní podnik ve spolupráci s Operátorem ICT Lítačku se speciální grafikou. Ta připomíná ikonické obklady stanic metra architekta Jaroslava Otruby. Kartu lidé pořídí ve Škodově paláci, v některých infocentrech, předprodejních místech a ve dvou stanicích. Stát bude dvě stovky.

Zatím je v plánu vydat dvacet tisíc kusů, pokud bude zájem velký, Operátor ICT edici navýší.

„Pro design limitované edice karty Lítačka jsme se inspirovali unikátními obklady stěn, které navrhl hlavní architekt pražského metra Jaroslav Otruba. Dlaždice zvané lidově ‚prsa‘ a ‚antiprsa‘ jsou charakteristické pro linku A. Tento design jsme vybrali jako reprezentativní pro kulturní a technické dědictví pražského metra, které je považováno za jedno z nejkrásnějších a nejefektivnějších na světě,“ uvedl v tiskové zprávě Zdeněk Hřib (Piráti), náměstek primátora hlavního města Prahy pro oblast dopravy a předseda dozorčí rady dopravního podniku. 

Lidé ji od pondělí 17. června seženou v kontaktním centru Lítačky ve Škodově paláci v Jungmannově ulici, ve čtyřech Infocentrech dopravního podniku ve stanicích metra Anděl, Hradčanská, Můstek, Nádraží Veleslavín a na třech předprodejních místech. V budově Centrálního dispečinku dopravního podniku a ve stanicích metra Letňany a Roztyly. Pořízení stojí dvě stovky.

„Dnes je to téměř přesně rok, co jsme na našich vybraných sedmi prodejních místech zahájili výrobu a vydávání karet Lítačka. Za tu dobu jsme cestujícím vydali více než 14 110 karet. Lítačka s designem ikonických eloxovaných hliníkových obkladových kazet z trasy A je vůbec první speciální edicí této karty, která je věnována nějakému výročí pražské MHD. Cíleně jsme pro ni vybrali kazetu v barvě Champagne, protože obklady v tomto odstínu jsou použity ve všech stanicích od Hradčanské po Floru, a tvoří tak spojovací linii. Speciální edice karty Lítačka je dalším příspěvkem do portfolia dárkových předmětů, které jsme připravili k 50. výročí zahájení provozu pražského metra,“ vysvětlil generální ředitel dopravního podniku Petr Witowski

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dopravní podnik hlavního města

Štítky Lítačka, design, výročí, metro, edice, antiprsa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Antiprsa na Lítačce. Dopravní podnik vydává limitovanou edici karty k výročí metra  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.