Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Řidič Mercedesu si pořídil falešný průkaz invalidy. Když ho strážníci odhalili, vymlouval se na dceru

S padělaným průkazem ZTP a připravenou výmluvou zaparkoval na místě pro invalidy v centru Prahy řidič Mercedesu. Strážníkům pak tvrdil, že je vystaven na dceru, kterou tam přivezl. Přijít ale nemohla, byla totiž v práci a o ničem nevěděla.

Řidič se autem vydal do Petrské čtvrti a zaparkoval na místě vyhrazeném invalidům v ulici Biskupská. Myslel, že je to v pořádku, protože za oknem měl průkaz ZTP. Nekvalitního padělku si ale všimli strážníci a začali věc řešit.

Během prověřování se na místo dostavil řidič a uvedl, že průkaz je vystaven na jeho dceru, kterou do centra přivezl, a měla by být někde poblíž. Když jí ale telefonoval, řekla mu, že je v práci a nemůže za ním přijít. Strážník zavolal na úřad příslušné městské části, která ho vydala, a zjistil, že průkaz byl vydán na zcela jiné příjmení,“ popsala na webu mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. K tomu byl průkaz přelepen neplatným ochranným hologramem.

Hlídka jednasedmdesátiletého muže omezila na osobní svobodě a předala státní policii.

„V loňském roce jsme v metropoli odhalili téměř 12 tisíc přestupků v souvislosti s neoprávněným parkováním na místech pro osoby se zdravotním postižením. Za přestupky strážníci uložili 2 313 pokut v celkové výši 1 388 900 korun,“ dodala Seifertová.

Ostatní řidiči na parkovišti pro osoby se zdravotním postižením nesmí stát ani zastavit. Pokud zastaví hrozí jim pokuta na místě do 1500 korun, ve správním řízení od 2 000 do 5 000 korun. Za parkování pak hrozí pokuta od 2 500 do 3 500 korun plus 2 body, ve správním řízení pokuta od 4 000 do 10 000 korun a 2 body.

„Jsou-li navíc splněny všechny podmínky, může strážník nebo policista nařídit odtah vozidla,“ doplnila Seifertová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hlavního města

Štítky parkování, průkaz, invalida, ZTP, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Mutl

To se pletete uplně ve všem. Když vjedete na místo pro invalidu, jedná se o zastavení s pokutou do 1500kč .pokud vystoupíte z vozu, zamknete ho a odejdete, jedná se o stání 2500 až 3500 na místě a dva body a můžete byt pryč od vozu třeba minutu. Neuhádáte nic. Tak si dejte pozor kde parkujete bez oprávnění. ????

Pátek, 8. března 2024, 15:41Odpovědět

Tomáš Mutl

To měla byt odpověď panu Milan Slanina

Pátek, 8. března 2024, 15:43Odpovědět

Milan Slanina

Tak doufám, že autorka nemá ŘP. Na místě pro invalidy může po dobu 3 minut stát kdokoliv. Nesmí ovšem invalidu ohrozit ani omezit.

Pondělí, 4. března 2024, 21:48Odpovědět

Aneta Jirásková

Tihle strážníci jsou asi výjimkou. Většina jich přestupky přehlíží - jezdí kolem aut zaparkovaných na různých zákazech, na chodníku, na trávě ... ale z auta nevylezou, jedou pořád dál.

Pondělí, 4. března 2024, 10:19Odpovědět

Tomáš Mutl

Neumíte si představit kolik je špatně parkujících aut.

Pátek, 8. března 2024, 15:45Odpovědět

Řidič Mercedesu si pořídil falešný průkaz invalidy. Když ho strážníci odhalili, vymlouval se na dceru  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.