Počasí dnes15 °C, zítra15 °C
Středa 16. října 2024  |  Svátek má Havel
Bez reklam

Dopravní podnik přeruší od 14. března provoz tramvají v Nádražní ulici

Pražský dopravní podnik přeruší od 14. března na několik měsíců provoz tramvají mezi Smíchovským nádražím a Sídlištěm Barrandov. Důvodem je oprava trati v Nádražní ulici. Novinářům to dnes řekl technický ředitel DPP Jan Šurovský. Opraví se i most přes železniční trať. Loni byly v Nádražní přeloženy inženýrské sítě, bez čehož by oprava trati nebyla možná. Před pěti lety pak již byla opravena trať na Zlíchově.

Tramvajová trať mezi Smíchovským nádražím a zlíchovským kostelíkem je ve velmi špatném stavu. "V Nádražní ulici, stejně jako na trase Hlubočepy-Sídliště Barrandov dojde k modernizaci trati," řekl Šurovský. Technická správa komunikací (TSK) zároveň opraví vozovku, chodníky a most přes železniční trať. "Trať na Barrandov sloužila bez nějakých velkých oprav kontinuálně 16 let, což je opravdu hodně, životnost svršku se udává 15 let. Na Barrandov je provoz intenzivní, máme tam tři linky stálé a čtvrtou ve špičkách pracovních dnů," řekl Šurovský.

V první fázi oprav do přelomu května a června bude uzavřena celá trať od Smíchovského nádraží až na Barrandov. Poté bude asi na čtyři měsíce provoz přerušen pouze mezi Smíchovským nádražím a smyčkou v Hlubočepích a tramvaje budou jezdit jen mezi zastávkami Hlubočepy a Sídliště Barrandov. DPP bude muset na tamní trať navézt tramvaje, které budou jezdit mezi zmíněnými zastávkami kyvadlově. "Na konci května by měla být, ne tedy elektricky, sjízdná jedna kolej v Nádražní, po které se tahačem přetahají tramvaje pro takzvaný ostrovní provoz," řekl Šurovský.

Pouze z Hlubočep na Barrandov jezdily tramvaje již při loňské výluce. DPP kvůli tomu nechal na smyčce na Sídlišti Barrandov vybudovat jámu, z níž prováděl každodenní údržbu podvozků tramvají. Využije jí i letos. Tramvaje totiž nebudou mít možnost zajíždět do vozovny a budou zůstávat celou dobu na trati.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, správa, stavby, MHD, tramvaje, Praha, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Barrandov, oprava, Smíchovské nádraží, Zlíchov, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, Hlubočepy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik přeruší  od 14. března provoz tramvají v Nádražní ulici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.