Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Mladá dívka se chtěla zabít a skočila pod vlak. Život jí zachránili policisté

Velice těžkou životní situaci se rozhodla jednadvacetiletá dívka vyřešit velmi nešťastně a skočila pod vlak. Když rozjetý vlak na trati mezi Kolínem a Prahou dívku srazil, začala práce složek integrovaného záchranného systému. Do dvou minut po oznámení nehody na místě byli dva policisté, jejichž rychlá a profesionální práce dívce zachránila život.

V lidských životech se ne vždy odehrávají události podle představ dotyčných lidí a ti pak musejí hledat různé způsoby řešení nepříjemných situací.

„Některé životní situace mohou člověka ovlivnit natolik, že se odhodlá bohužel ke krajním řešením. Jeden z podobných případů se odehrál na konci října v Kolíně. Jednadvacetiletá dívka se rozhodla ukončit svůj život skokem pod vlak. Pomoc byla naštěstí nablízku,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Richterová.

Svědek nehody, při které vlak srazil mladou ženu, zavolal policii, která na místo vyslala policisty z kolínského oddělení hlídkové služby Matěje Novotného a Štěpána Lisku. Ti byli na místě do dvou minut od oznámení.

„V kolejišti nalezli mladou ženu, ta byla při vědomí, avšak vážně zraněná a zaklíněná pod vlakem. Oba členové hlídky, bez jakéhokoliv zaváhání, zahájili u velmi těžce zraněné dívky život zachraňující úkony. Ze zdravotnického batohu, který je součástí vybavení každého služebního vozidla, vytáhli turniketová škrtidla, která použili na zraněné končetiny, aby u dívky zastavili krvácení. Současně s ní po celou dobu velmi citlivě komunikovali,“ popsala mluvčí policie.

Policisté v záchraně mladé ženy pokračovali i po příjezdu profesionálních zdravotníků, se kterými spolupracovali. Když se dívku podařilo vyprostit, pomohli ji ve stabilizovaném stavu přenést do sanitky. Do jedné z pražských nemocnic dívku transportoval vrtulník.

Policisté poté koordinovali další postup složek integrovaného záchranného systému na místě neštěstí, zajistili svědky a další potřebné informace k dokumentaci nešťastné události.

„Rychlý příjezd policistů a jejich včasná pomoc, dosahující kvalit profesionálů, bylo bezesporu rozhodující pro přežití mladé dívky,“ uzavřela Richterová.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky sebevražda, pokus, záchrana, policie, Praha

VIDEO: Mladá dívka se chtěla zabít a skočila pod vlak. Život jí zachránili policisté  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.