Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Nezletilý kluk ujížděl policii rychlostí 180 kilometrů v hodině. Zastavil ho až náraz do stromu

Policistům někdo nahlásil auto, jehož řidič s ním nebezpečně kličkuje a vjíždí do protisměru. Na dané místo se vydala policejní hlídka, která auto podle popisu okamžitě poznala. K překvapení mužů zákona se však řidič nenechal zastavit a rozhodl se před nimi ujíždět. Když o několik kilometrů dál narazil autem do stromu, policisté zjistili, že za volantem celou dobu seděl nezletilý chlapec.

Lidé nahlásili kličkující škodovku v neděli 17. září před půlnocí na silnici ve směru na Slaný. Vyslaní policisté se řidiče auta pokusili zastavit, aby ho zkontrolovali, a tak rozsvítili výstražná světla a červený nápis „STOP“, kterým hlídka opakovaně vyzývala řidiče k zastavení vozu.

Nic z toho však k zastavení auta nevedlo a řidič naopak šlápl na plyn a rozhodl se policii ujet. „Pronásledované vozidlo jelo místy rychlostí až 180 kilometrů v hodině a nebezpečně kličkovalo na vozovce. Po několika kilometrech sjelo na silnici druhé třídy a pokračovalo ve směru na obec Srbeč na Rakovnicku. Zde pronásledování pokračovalo až do chvíle, kdy vozidlo havarovalo, nejprve vyjelo mimo vozovku a poté narazilo do stromu,“ popsal policejní mluvčí Tomáš Hromádko.

Policisté bezprostředně po nehodě běželi k havarovanému autu, ze kterého po chvíli vylezl nezletilý chlapec. „K udivení všech uvedl, že ve vozidle, které je jeho rodičů, cestoval sám a celou dobu seděl za volantem a řídil. S vozidlem vyrazil od domu jeho rodičů na Litoměřicku a urazil téměř 60 kilometrů, než došlo k havárii, ze které naštěstí vyvázl jen s lehkými oděrkami,“ uvedl mluvčí.

Na místo přijeli záchranáři, kteří chlapce převezli do kladenské nemocnice k preventivnímu vyšetření. Policisté o události informovali chlapcovu matku. Ta si až do té doby myslela, že že je její syn v dětském pokoji a spí. Dopravní policisté budou v celé věci provádět další šetření.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky doprava, nehoda, nezletilý, Rakovnicko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezletilý kluk ujížděl policii rychlostí 180 kilometrů v hodině. Zastavil ho až náraz do stromu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.