Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Praha otevřela nový nájezd z Bucharovy ulice na Rozvadovskou spojku

V Praze 13 ode dneška funguje nový nájezd z Bucharovy ulice na Rozvadovskou spojku ve směru z centra. Nová silnice podle zástupců hlavního města zlepší dopravu v místě a napojení z centra na plzeňskou D5. Silnice podle náměstka ředitele městské Technické správy komunikací Josefa Richtra vyšla na zhruba 50 milionů korun. Jde nicméně o dočasné řešení, protože v budoucnu přes křižovatku povede plánovaná Radlická radiála.

Důvodem stavby nové větve je zlepšení dopravy v křižovatce Bucharovy a Pekařské ulice, kde se ve směru levého odbočení na Rozvadovskou spojku ve směru od Butovic tvoří kolony a situace tam bývá nepřehledná, a to i ve směru na Motol.

Technická správa komunikací při stavbě využila již v minulosti vybudovanou zhruba třísetmetrovou část Rozvadovské spojky, která dosud nebyla využívána, a dostavěla asi 160 metrů dlouhou nájezdovou rampu. Náměstek primátora pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti) při dnešním spuštění nájezdu ocenil, že celý projekt od prvního nápadu do spuštění zabral jen zhruba dva roky.

Součástí stavby bylo také odstranění kritizovaného cyklopruhu v Bucharově ulici, namísto kterého je nyní sjezd z Rozvadovské spojky osazen světelnou signalizací a čidlem, které v případě projíždějícího cyklisty rozsvítí autům červenou.

Hřib dále uvedl, že se jedná v zásadě o dočasné opatření, protože celá křižovatka leží na budoucí trase Radlické radiály. Do doby její stavby nicméně nový nájezd výrazně zlepší situaci jak pro auta, tak MHD, dodal náměstek. Projekt Radlické radiály je již je několik let v územním řízení, které se protáhlo z důvodu velkého množství námitek a odvolání. Minulé vedení magistrátu rozhodlo o úpravách stavby, o jejichž finální podobě by v dohledné době měli rozhodovat radní města.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Technická správa komunikací

Štítky Rozvadovská spojka, Technická správa komunikací, stavba, nájezd, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha otevřela nový nájezd z Bucharovy ulice na Rozvadovskou spojku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.