Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Florenci opravují stropní desku. V části trasy C nepojede metro

Na trase pražského metra C dnes začíná kvůli opravě stropní desky ve stanici Florenc výluka provozu mezi Vltavskou a hlavním nádražím. Metro nepojede až do zahájení provozu v pondělí 22. května. Vyplývá to z informací zveřejněných na webu dopravního podniku. Letos jde už o několikátou výluku. Lidé mohou využít náhradní tramvajovou dopravu XC a zvláštní linku číslo 36. Opravu desky zahájil DPP loni na jaře. Stanice byla pod názvem Sokolovská zprovozněna v roce 1974.

Náhradní tramvajová linka XC pojede z hlavního nádraží od zastávky v Opletalově ulici okolo Masaryková nádraží a přes Těšnov na Vltavskou. Konečnou bude mít na Výstavišti. Linka číslo 36 pojede ze Zvonařky na Karlovo a Václavské náměstí a přes Těšnov na Vltavskou a dále přes Výstaviště na Nádraží Holešovice. Odtud pak zamíří buď jako linka číslo 12 směrem na Sídliště Barrandov, nebo přes Kobylisy a Ládví na Sídliště Ďáblice. V provozu bude oba dny od 08:00 do 21:30.

Změny potom čekají na linku číslo 23, která ve směru od Královky pojede z Bruselské přes zastávku Nuselské schody do obratiště Náměstí Bratří Synků. Výstupní zastávka bude v ulici Na Zámecké a nástupní v obratišti.

V rámci rekonstrukce stropní desky na Florenci má pro letošní rok DPP podle svých internetových stránek celkem 26 víkendových výluk na lince C.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto DPP

Štítky metro, doprava, MHD, omezení, Dopravní podnik hl.m.Prahy, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Florenci opravují stropní desku. V části trasy C nepojede metro  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.