Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Praha nabídne tematické jízdy historickou tramvají, připomenou významné události

Hlavní město ve spolupráci s dopravním podnikem představí Pražanům i turistům speciální tramvajovou linku, která bude jezdit po trase spojené s nějakou z významných historických událostí. Jako první se bude konat jízda k operaci Anthropoid.

Projekt se koná k 65. výroční založení městské společnosti Prague City Tourism. Pilotní jízda, která je naplánována po trase míst spojených s atentátem na Heydricha, se uskuteční sobotu 27. května. Cestující pojedou v historickém voze a odborný výklad jim poskytnou průvodci oblečení ve stylu čtyřicátých let.

„Naším cílem je především poutavou formou připomínat nejen návštěvníkům Prahy střípky z naší historie a zasazovat je do kontextu,” uvedl v tiskové zprávě náměstek pro kulturu a cestovní ruch Jiří Pospíšil (TOP 09).

„Na začátku hodinu a půl trvající jízdy se krátce seznámíte s historickým kontextem: Se situací v Praze po nástupu Heydricha do funkce, s československým odbojem za II. světové války a s pozicí exilové vlády v Londýně. V další části se výklad soustředí na vlastní operaci Anthropoid. Průvodkyně popíší přípravu a provedení bojové akce a její dva protagonisty Gabčíka s Kubišem, zvláštní pozornost ovšem věnují také velkému množství lidí zapojených do pomoci oběma výsadkářům," píše se na webu události.

Tramvaj vyjede o půl jedenácté dopoledne ze střešovické vozovny a celá jízda bude trvat hodinu a půl. „Jízdu ukončí na Karlově náměstí, odkud se účastníci projdou ke kryptě v chrámu sv. Cyrila a Metoděje. Další jízda odstartuje ve 13:30 hodin,“ informovala mluvčí Prague City Tourism Klára Janderová.

Jednotlivé jízdenky stojí 650 nebo 450 korun a jsou k dispozici v předprodeji v informačních centrech nebo na webu.

Celá trasa historické linky

Vozovna Střešovice – Brusnice – Pražský hrad – Královský letohrádek – Malostranská – Čechův most – nábřeží Kapitána Jaroše – Vltavská – Holešovická tržnice – Tusarova – Dělnická – Libeňský most – Palmovka – Urxova – Křižíkova – Karlínské náměstí – Florenc – Bílá labuť – Masarykovo nádraží – Hlavní nádraží – Viktoria Žižkov – Lipanská – Olšanské náměstí – Orionka – Perunova – Vinohradská vodárna – Šumavská – náměstí Míru – IPP – Štěpánská – Karlovo náměstí


 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Prague City Tourism

Štítky Prague City Tourism, tramvaje, historie, Anthropoid, jízdy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha nabídne tematické jízdy historickou tramvají, připomenou významné události  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.