Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Komořanská ulice se dočká rekonstrukce, opravy začnou v pondělí

V pondělí 17. dubna odstartuje rozsáhlá rekonstrukce Komořanské ulice v Modřanech, a to v úseku od křižovatky s ulicí U spořitelny až po křižovatku s ulicí K Modřanskému nádraží. Opravy mají zvýšit bezpečnost i plynulost dopravy v oblasti, první dvě etapy mají být hotové do konce října. Po celou dobu bude fungovat obousměrný provoz.

Více přechodů pro chodce i pruh pro cyklisty

„Stavební práce s sebou nevyhnutelně přinášejí dočasná omezení provozu a rušivé situace, které se však vždy snažíme eliminovat na nezbytné minimum. Všechny činnosti hned několika investorů koordinujeme do jedné stavby, aby i dopravní omezení bylo jen na nezbytně nutnou dobu. Věřím, že díky všem úpravám a navýšení dopravních kapacit přispějeme k vyšší bezpečnosti všech účastníků silničního provozu i plynulosti dopravy,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek primátora pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti).

Úsek, na kterém budou opravy probíhat, je dlouhý asi 570 metrů. Opravená silnice i přilehlé chodníky budou z asfaltu, pracovníci zrekonstruují i sjezdy jednotlivých křižovatek a rozšíří počet přechodů pro chodce se světelnou signalizací. Ve vozovce přibydou také ochranné pruhy pro cyklisty a nové autobusové zastávky za křižovatkou Komořanská – K Vystrkovu.

„Součástí rekonstrukce bude rozšíření stávajícího průjezdného profilu ulice Komořanská s přidáním připojovacích a odbočovacích pruhů v jednotlivých křižovatkách a modernizace křižovatky Komořanská – K Vystrkovu, což bude mít na bezpečnost a plynulost zásadní vliv,“ dodal Hřib.

První dvě etapy mají být hotové do konce října

„Plánujeme také upravit křižovatku Komořanská – K Vystrkovu, kde dojde nově k osazení světelné signalizace se zaústěním čtvrtého ramene na západ od koordinované výstavby areálu Modřanský cukrovar. Křižovatka bude rozšířena směrem na jih a doplní se jeden řadící pruh navíc. Přes křižovatku budou na každém rameni navrženy dělené přechody pro chodce s ostrůvkem. Světelná signalizace bude mimo jiné obsahovat tlačítka pro chodce a nevidomé se zvukovou signalizací nebo například preferenci autobusů pro maximální plynulost hromadné dopravy,“ uvedl Josef Richtr z Technické správy komunikací, která rekonstrukci zajišťuje.

První etapa potrvá od pondělí 17. dubna do 3. května, druhá do konce října. Poté přijde na řadu rekonstrukce křižovatky K Vystrkovu, která má probíhat po čtvrtinách a se zachováním provozu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŠJů (cs:ŠJů) / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)

Štítky rekonstrukce, doprava, přechod pro chodce, Modřany, Zdeněk Hřib, TSK, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komořanská ulice se dočká rekonstrukce, opravy začnou v pondělí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.