Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ledovka opět trápí Prahu. Záchranáři doporučují seniorům nevycházet

Řidiče i chodce v Praze a okolí trápí i dnes ledovka. Provoz příměstských autobusů je opět výrazně omezen, některé dokonce ani nevyjely. Pražští záchranáři během včerejšího dne ošetřili desítky lidí, kteří utrpěli úraz po pádu na zledovatělém povrchu. Výstraha před ledovkou platí pro Prahu a větší část středních Čech do dnešní jedné hodiny odpolední.

Provoz příměstských autobusů v okolí Prahy je kvůli ledovce i dnes výrazně omezen. Týká se to desítek linek. Některé spoje ráno vůbec nevyjely, jiné nezajíždějí do všech míst a neobsluhují tak některé zastávky, navíc nabírají velká zpoždění.

Situace je na silnicích dnes velmi podobná jako včera. „Největší problémy hlásí západ, především Slánsko," uvedli pracovníci Pražské integrované dopravy na oficiálním twitterovém účtu. Problémy jsou také na Mělnicku nebo Rakovnicku. Všechna omezení aktualizuje PID na svém webu.

Ledovka tvoří problémy také na chodnících. Jen včera evidovali pražští záchranáři téměř 80 úrazů po pádu na ledu nad rámec výjezdů v běžné dny. Šlo zejména o lehčí případy, které neohrožovaly život, pohmožděniny, naražené končetiny a úrazy hlavy. Mluvčí záchranářů doporučila starším lidem nevycházet z domu. „Pokud musí, neměli by ven chodit hned ráno," uvedla Jana Poštová.

Výstraha meteorologů před ledovkou platí od čtyř hodin ráno do jedné hodiny odpoledne pro celou Prahu a sever a západ Středočeského kraje. Meteorologové předpokládají zvýšenou nehodovost.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Honza Faltus

Štítky ledovka, počasí, zranění, MHD, provoz, doprava, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ledovka opět trápí Prahu. Záchranáři doporučují seniorům nevycházet  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.