Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dopravu v Praze komplikuje ledovka. Téměř všechny autobusy mají zpoždění

Ledovka od dnešního rána komplikuje dopravu v Praze i ve Středočeském kraji. Některé silnice jsou kvůli ledovce úplně nesjízdné, na jiných mají řidiči problémy. Zpoždění hlásí téměř všechny autobusové linky příměstské MHD, některé vůbec nevyjely. Problémy jsou hlavně na silnicích západně od Prahy. V některých regionech u Prahy platí do dnešního rána výstraha meteorologů před ledovkou.

Zpoždějí mají také autobusy a tramvaje v Praze

O zpoždění spojů informovala Pražská integrovaná doprava na svém oficiálním twitterovém účtu. Ráno vůbec nejely některé pravidelné spoje v okolí Mělníka nebo Mladé Boleslavi. Většina linek, které na trasu vyjely, pak nezajíždí do některých zastávek. PID omezení postupně aktualizuje na svém webu.

Kvůli silné automobilové dopravě mají zpoždějí také autobusy a tramvaje v Praze, a to většina z nich. Zpoždění hlásí i páteřní linky tramvají 5, 9, 14, 15, 22 nebo 26. Velmi podobně jsou na tom autobusy, zpožděné jsou téměř všechny linky.

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu před ledovkou platí od dnešní deváté hodiny ranní například v okolí Slaného, Kralup nad Vltavou, Neratovic, na Rakovnicku, Kladensku, Mělnicku nebo Mladoboleslavsku.

Ledovka se bude nejspíš tvořit i ve středu

Meteorologové upozorňují, že dnes bude v Praze zataženo až oblačno a nejvyšší teploty se budou pohybovat kolem nuly. V noci bude většinou zataženo, ojediněle se vyskytnou mrznoucí mlhy a mrholení nebo i slabé sněžení, kvůli kterému se může tvořit ledovka.

Ledovka se bude odle meteorologů tvořit i ve středu ráno, kdy by také mělo být zataženo až oblačno a na většině území Prahy by mělo pršet. Nejvyšší teploty se budou pohybovat kolem dvou až čtyř stupňů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Necyklopedie

Štítky počasí, MHD, doprava, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu v Praze komplikuje ledovka. Téměř všechny autobusy mají zpoždění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.