Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Sanitka nemohla kvůli náledí vyjet kopec. Pomohli sousedi s pískem

Ke kurióznímu případu došlo v neděli 18. prosince po čtvrté hodině odpoledne v Krásově ulici na pražském Žižkově. Právě v Krásově ulici, která leží ve značném kopci, zaparkovali pražští záchranáři svou sanitku, aby pomohli muži s jeho zdravotními problémy. Když však chtěli vyjet, náledí jim to nedovolilo, protože těžkému vozidlu podkluzovala kola. Než záchranáři stačili zavolat pomoc, přispěchal na místo soused s kýblem písku, který sanitce podsypal kola, aby mohli záchranáři odjet i s pacientem do nemocnice.

Do Krásovy ulice na Žižkově vyjížděla lékařská záchranářská posádka v neděli odpoledne za pacientem s potížemi neurologického charakteru. Krásova ulice leží v poměrně strmém kopci a je dlážděná kočičími hlavami, což je pro řidiče velmi zapeklitá kombinace zejména v případě, že je silnice mokrá nebo pokrytá sněhem či náledím.

„V Krásově ulici byla zrovna volná dvě parkovací místa, na kterých naše posádka zaparkovala,“ uvedla pro naši redakci mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Když záchranáři naložili pacienta a chtěli vyrazit do nemocnice, řidič zjistil, že to nebude tak snadné.

Vozu podkluzovala kola a než stačil řidič zavolat pomoc, už mu pomáhali aktivní sousedé ze Žižkova. „Kolem šli zrovna lidé, kteří si všimli vozidla záchranářů v problémech, a tak se rozhodli, že přinesou štěrk, který se měl nacházet na rohu ulic. Řidič mezitím už aktivoval naše mechanismy, které slouží k tomu, aby na místo dorazil někdo, kdo mu v takové situaci pomůže, ale sousedi byli rychlejší. První kolemjdoucí sice štěrk nepřinesl, protože ho na místě nenašel, ale o několik chvil později na místo přišel jiný člověk s kýblem písku,“ popsala sousedskou pomoc mluvčí záchranářů.

„Muž našim záchranářům podsypal kola pískem a oni mohli odvézt pacienta do nemocnice,“ uzavřela Poštová a doplnila, že za pražské záchranáře neznámým lidem, kteří pomohli, moc děkuje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS HMP

Štítky sanita, náledí, písek, sousedi, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sanitka nemohla kvůli náledí vyjet kopec. Pomohli sousedi s pískem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.