Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Pražské metro v několika úsecích nepojede kvůli opravám tratí

Cestující v pražském metru čeká od svátku 17. listopadu až do neděle 20. listopadu výluka v několika úsecích metra. Důvodem je oprava tratí metra. Výluka se týká úseků na trase A Strašnické do stanice Depo Hostivař. Na trase C to pak bude mezi stanicemi Pražského povstání a Florenc. Vyplývá to z aktuálních informací zveřejněných na stránkách dopravního podniku (DPP). K výlukám podnik připravuje další informace.

Výluky začínají vždy se zahájením provozu zhruba od 04:30 a končí v noci z neděle na pondělí, kdy již všechny vlaky vyjedou podle běžných jízdních řádů. Na trase A se oprava dotkne úseku ze Strašnické na Depo Hostivař, které bude předcházet výluka, jež začne již ve středu 16. listopadu od zahájení provozu, a sice mezi Skalkou a Depem Hostivař. Od čtvrtečního rána pak bude vyloučení provozu rozšířeno i o úsek ze Skalky na Strašnickou.

Na trase C se cestující nesvezou metrem z Pražského povstání na Florenc. V tomto případě bude zavedená náhradní autobusová doprava. Na rozdíl od výše zmíněné výluky se v tomto případě přerušení provozu nedotkne tramvajových a autobusových linek.

Na trase A mezi Skalkou a Depem Hostivař se cestující nesvezli již o uplynulém víkendu. DPP totiž zahájil na této lince postupnou obnovu soustavy staničních počítačů zabezpečovacího zařízení. Jako první byl na řadě právě zmíněný úsek. Modernizace na celé trati potrvá asi tři roky a náklady budou 232,5 milionu korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Dopravní podnik hl. m. Prahy, doprava, metro, oprava, Praha, Depo Hostivař, Florenc, Hostivař, Pražského povstání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražské metro v několika úsecích nepojede kvůli opravám tratí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.