Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Žena parkovala na místě pro invalidy s falešnou parkovací kartou. Policii tvrdila, že šlo o dárek

Pražští strážníci řešili případ řidičky, která své auto zaparkovala v centru Prahy na místě vyhrazeném pro invalidy, ale za oknem měla umístěný podivný průkaz, který měl dokazovat její právo parkovat na takovém místě. Strážníci jednoduše odhalili, že jde o falzifikát, řidička zaplatila pokutu a věc s ní bude řešit i státní policie, je totiž podezřelá z trestného činu.

V pondělí 26. září před polednem si pražský strážník všiml zvláštního průkazu za předním sklem auta, které bylo zaparkované na místě pro invalidy ve Štěpánské ulici v centru Prahy. Příslušník městské policie na první pohled odhalil, že je průkaz opravňující k parkování osoby zdravotně nebo tělesně postižené falešný.

„Z nalepeného hologramu a přepsaného data platnosti bylo zřejmé, že jde o falzifikát a že vozidlo stojí na místě vyhrazeném pro invalidy neoprávněně,“ popsala mluvčí pražské městské policie Irena Seifertová na oficiálním facebookovém účtu strážníků.

Když si čtyřiapadesátiletá řidička přišla odtažené vozidlo vyzvednout na záchytné parkoviště, přiznala, že průkaz ZTP skutečně nevlastní a tvrdila, že zmíněný padělek dostala jako dárek k narozeninám.

„Neoprávněné stání na vyhrazeném místě bylo vyřešeno pokutou ve výši 500 korun a podezření z trestného činu padělání veřejné listiny strážníci předali přivolané státní policii,“ doplnila Seifertová.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky doprava, parkování, falzifikát, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena parkovala na místě pro invalidy s falešnou parkovací kartou. Policii tvrdila, že šlo o dárek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.