Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Silničáři v Praze kvůli volbám dočasně omezí běžnou údržbu komunikací

Pražská Technická správa komunikací (TSK) se rozhodla kvůli pátečním a sobotním komunálním volbám po oba dny omezit běžnou údržbu komunikací, jako je oprava děr v silnicích nebo sekání zeleně. Důvodem je očekávaný zvýšený počet cest lidí po městě. Zahájené velké rekonstrukce silničáři přerušovat nebudou. Sdělila to mluvčí TSK Barbora Lišková.

Volby na magistrát, radnice městských částí a do části Senátu se budou konat 23. a 24. září. „Na základě předpokládaného nárůstu dopravy v průběhu volebního pátku a soboty, kdy se budou Pražené více pohybovat nejen na hlavních tazích, ale i častěji přesouvat mezi jednotlivými městskými částmi, přijala TSK některá opatření," uvedla Barbora Lišková.

Silničáři utlumí veškeré práce běžné údržby, například údržbu zeleně, dopravního značení nebo menší opravy děr na vozovkách, které by mohly komplikovat dopravu.

„Provádět budeme pouze havarijní opravy a nutnou údržbu," sdělila Lišková. Dispečeři TSK pak budou sledovat dopravní situaci na vytížených tazích nebo silnice s častými nehodami. Velké stavby, jako je například oprava Barrandovského mostu, budou pokračovat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Horňák

Štítky volby, doprava, silničáři, Praha, údržba, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři v Praze kvůli volbám dočasně omezí běžnou údržbu komunikací  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.