Počasí dnes18 °C, zítra13 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Známému pražskému brašnářství hrozí insolvence. Prosí zákazníky, aby nakupovali

, aktualizováno 7. srpna 2024, 14:27

Brašnářství Tlustý, které sídlí ve Vršovicích, informovalo, že mu po jedenácti letech fungování za pár dnů hrozí krach. Prosí proto zákazníky, aby si něco koupili. Lidé už příspěvek ze sociálních sítí sdíleli víc než pět set krát a firmě kvůli velkému náporu spadl web.

„Visí nad námi krach. Reálný, opravdový krach. Po jedenácti letech dřiny. Bez prodeje není výroby. I když makáme ze všech sil, dáváme lidem nejlepší, co dovedeme, nedokážeme ufinancovat provoz. Je to kritické. Máme nyní pár dnů, než na nás dopadne damoklův meč. Obstavení účtú. Insolvence. Konec,“ uvedl na Facebooku jednatel firmy Ivan Petrův.

Vyzval, aby si dnes lidé koupili nějaký výrobek na jejich eshopu, hledá ale i investory. „Kupte si dnes něco pěkného. Dnes, ne zítra. Umožníte nám pokračovat dále. Ať už to bude opasek, peněženka, boty nebo taška. Každá koruna pomůžem," napsal Petrův.

Příspěvek už má přes pět set komentářů a byl sdílen skoro pět set krát. Kvůli velkému zájmu byl ale web firmy hodiny nepřístupný a lidé nakoupit nemohli. Po jedné odpoledne už ho ale zprovoznili. 

Jak uvedla ČTK, z poslední zveřejněné účetní uzávěrky ve Sbírce listin vyplývá, že se společnost minulý rok dostala do ztráty 58 tisíc korun, když v roce 2022 vykázala čistý zisk 593 000 korun. Tržby ale stouply, a to asi o 37 procent na 34,9 milionu korun.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Brašnářství Tlustý

Štítky Brašnářství Tlustý, bankrot, prodej, zákazníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Známému pražskému brašnářství hrozí insolvence. Prosí zákazníky, aby nakupovali  |  Byznys  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.