Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO/VIDEO: Škoda za milion a přes sto evakuovaných. Na Smíchově hořela sauna

Požár sauny v hotelu v Praze 5 způsobil v pondělí večer škodu, která byla odhadnuta na milion korun. Hasiči museli z hotelu v Radlické ulici evakuovat 102 lidí, nikdo nebyl zraněn. Vyplývá to z denního hlášení hasičského záchranného sboru. Příčinou požáru je pravděpodobně nedbalost neznámé osoby.

Požár vznikl včera před sedmou hodinou večerní v sauně v podzemních prostorách hotelu. Kouř poté zaplnil podzemní prostory hotelu, včetně garáží, takže hasiči museli zasahovat s dýchacími přístroji, uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka. Krátce po deváté na twitteru oznámil, že požár je zcela pod kontrolou. S ohněm bojovalo šest jednotek hasičů.

Na místo dorazili preventivně i zdravotníci, ale mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová v pondělí večer řekla, že se nikdo nezranil. Na twitteru později uvedla, že záchranáři u dvou lidí zjišťovali hladinu oxidu uhelnatého, ale nebyla na toxických hodnotách.

Dnes dopoledne proběhlo vyšetřování příčin požáru. „Jako možná příčina byla vyloučena technická závada, případ nadále šetříme jako zatím blíže nespecifikovanou nedbalost neznámé osoby. Škoda požárem byla odhadnuta na milion korun,“ pověděl Martin Kavka.

Lidé, kteří museli hotel opustit, našli v chladném počasí dočasné útočiště v přistavených evakuačních autobusech. Kvůli zásahu byla částečně omezena doprava v Radlické ulici.

Autoři | Foto HZS Praha

Štítky ČR, požár, Smíchov, sauna, Praha, hotel, Hasičský záchranný sbor, Martin Kavka, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO/VIDEO: Škoda za milion a přes sto evakuovaných. Na Smíchově hořela sauna  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.