Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Pražští strážníci řešili za 24 hodin skoro 900 porušení opatření proti koronaviru

V uplynulých 24 hodinách řešili pražští strážníci 889 porušení vládních opatření proti šíření covidu-19. Nejčastější prohřešek byl nezakrytí dýchacích cest, lidé porušovali také zákaz vycházení po 21. hodině. Hlídky většinu případů řešili domluvou. Na lince 156 strážníci zaznamenali 21 upozornění na porušování pravidel. Od začátku března strážníci řešili už 21 984 porušení vládních opatření.

V případě nezakrytí dýchacích cest a úst řešili strážníci z celkového počtu 800 případů. Uložili za ně 17 pokut, a to v celkové výši 17 400 korun. Šest případů pak předali správním orgánům. V ostatním případech stačila domluva.

Policisté včera na náplavce rozháněli Pražany megafonem. Na Žižkově se sešlo 200 lidí u stánku s občerstvením

V průběhu úterního dne a večera řešila pražská policie desítky oznámení o probíhajících party a otevřených hospodách. Na pražské náplavce u Rašínova nábřeží dokonce večer museli použít megafon, aby lidi, kteří se zde shromažďovali již během dne,...

Strážníci se zaměřují zejména na kontroly v MHD, na nástupištích, v přístřešcích a čekárnách. Zvláštní hlídky se zaměřují na oblíbená místa, jako jsou například náplavky. 

Pražští strážníci řešili také 54 případů shlukování a zákazu vycházení po 21. hodině. Většinu porušení řešili při běžných hlídkách. Na linku 156 přijali 21 oznámení, což bylo více než v předešlých dnech. „Většina oznamovatelů si stěžovala na velké množství lidí, hlavně na dětských hřištích, ale také v parcích, kde navíc lidé neměli ochranu dýchacích cest, a také na pití alkoholu či shlukování u restaurací s výdejovými okénky,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Strážníci od začátku března řešili z celkového počtu přestupků nejčastěji nenošení roušek, a to celkem v 19 544 případech. Zákaz shlukování a vycházení po 21. hodině porušili lidé v 1309 případech.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook MP Praha

Štítky ČR, policie, koronavirus, strážníci, Praha, dýchací cesty, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Johny Rambo

njn praskači vyhladit celou EU a byl by tu svatej klid jen si přeju aby eu trefil ten asteroit co proleti blizko země to by se tu nějaky zasranej covid nerešil ! ad lidi pochcipaj jsou odpad a nic vic !

Středa, 31. března 2021, 21:58Odpovědět

Pražští strážníci řešili za 24 hodin skoro 900 porušení opatření proti koronaviru  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.