Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pražští strážníci za únor řešili přes devět tisíc porušení opatření. Uložili 625 pokut

Pražští strážníci řešili během února 9006 porušení mimořádných opatření proti šíření koronaviru. Dohromady uložili 625 pokut, a to v celkové výši 224 900 korun, 362 porušení pak oznámili správnímu orgánu a ostatní řešili domluvou. Nejvíce přestupků řešili strážníci v MHD, dále lidé porušovali zákaz shlukování či porušení zákazu mít otevřenou restauraci.

Nejvíce lidé porušovali zákaz v MHD

Celkem 7227 osob porušilo zákaz mít zakryté dýchací cesty. Konkrétně v městské hromadné dopravě a na místech souvisejících strážníci řešili 4420 případů, kdy bylo uloženo 212 pokut v celkové výši 35 900 korun. Zákaz shlukování a vycházení po 21. hodině porušilo 1038 osob, uloženo bylo 231 pokut v celkové výši 72 800 korun. 

Dohromady v 50 případech strážníci řešili porušení zákazu otevřených restaurací a barů. V pěti případech uložili pokutu, a to v celkové výši 1600 korun. Zaznamenali také 556 případů požívání alkoholu na veřejnosti, kdy uložili 133 pokut v celkové výši 37 600 korun.

Prioritou budou kontroly v městské dopravě

Naprostou prioritou strážníků v rámci výkonu služby po dobu následujících třech týdnů budou kontroly v městské hromadné dopravě, na nástupištích, v přístřešcích a čekárnách veřejné dopravy,“ uvedl ředitel MP Praha Eduard Šuster.

Strážníci budou také kontrolovat opatření na veřejných prostranstvích, a to zejména ve vztahu k ochranným prostředkům dýchacích cest. Nadále také budou zajišťovat další činnosti, které souvisejí s veřejným pořádkem a bezpečností v hlavním městě. Městská policie do výkonu služby denně nasazuje maximální počet strážníků.

Ohodnoť článek

Foto Facebook MP Praha

Štítky ČR, koronavirus, strážníci, Praha, kontroly, pokuty, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští strážníci za únor řešili přes devět tisíc porušení opatření. Uložili 625 pokut  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.