Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Pražští strážníci řešili během vánočních svátků skoro 700 porušení opatření proti koronaviru

Během Vánoc řešili pražští strážníci celkem 696 případů porušení opatření proti šíření koronaviru. Nejvíce jich byl v MHD. Dále to byly přestupky týkající se zákazu vycházení, nedovoleného shromažďování či restaurací. Během vánočních svátků také strážníci zadrželi několik celostátně hledaných osob. Od začátku prosince hlídky řešily 6903 porušení mimořádných a krizových opatření. Strážníci budou v pohotovosti také na silvestra.

Většina případů byla vyřešena domluvou

Strážníci řešili většinu případů domluvenou, uložili pak osm pokut v celkové výši 2800 korun a 14 přestupků předali správnímu orgánu. „Nejvíce porušení zjistili v městské hromadné dopravě, konkrétně 401, dále odhalili 221 dalších porušení v souvislosti s nezakrytými dýchacími cestami, čtyři případy se týkaly provozoven, restaurací a barů, ve 33 případech řešili nedovolené shlukování a zákaz vycházení po 21. hodině a ve 30 případech pak pití alkoholu na veřejnosti,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Kromě toho strážníci zadrželi také tři celostátně hledané muže, z nichž dva poznali strážníci v ulicích a třetího objevili ve chvíli, kdy přespával ve vraku auta. Rovněž nalezli pohřešovanou seniorku.

Zabránění rvačce i záchrana štěňat

Hlídky také v jednom případě zabránili rvačce dvou mužů či odvedli z pizzerie opilého muže, který si přišel vyzvednout jídlo, ale odmítal odejít. Strážníci dále také odvezli do útulku v Troji dva psy, které někdo odložil v areálu Fakultní nemocnice Motol.

Služební zbraň pak strážníci s policisty použili proti praseti, které vběhlo na zahradu bytového domu a následně zaútočilo na přítomné hlídky,“ dodala Seifertová.

Divočák ohrožoval lidi v Praze. Policisté ho zastřelili

Včera odpoledne ohrožovalo lidi v Praze divoké prase. Divočák vběhl do jednoho z obytných domů v Podolí a pak se dostal do vnitrobloku, kde zaútočil na několik osob. Zvíře zastřelili policisté.

Také na silvestra budou hlídky pražských strážníků kontrolovat dodržování vlády. Kromě toho budou také kontrolvat dodržování nové vyhlášky, která od letošního 1. prosince zakazuje na určitých místech používat pyrotechniku. Na silvestrovskou noc bude připraveno asi tři sta strážníků jen na dodržování této vyhlášky. Připraveno bude rovněž zhruba 200 státních policistů.

Silvestrovskou pyrotechniku od letoška nebude možné v Praze odpalovat kdekoli

Pražští radní dnes projednali návrh novelizace obecně závazné vyhlášky o používání pyrotechniky v Praze. Návrh předložila radní pro legislativu Hana Kordová Marvanová. Cílem vyhlášky je snížit riziko újmy na zdraví lidí i zvířat a vzniku škod na...

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook MP Praha

Štítky policie, strážníci, Praha, porušení opatření, Vánoce, silvestr, Fakultní nemocnice v Motole, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští strážníci řešili během vánočních svátků skoro 700 porušení opatření proti koronaviru  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.