Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Praze pořádají vánoční trhy jen některé radnice. V centru letos nebudou, na Andělu v omezeném režimu

Vánoční trhy se letos v Praze na mnoha místech neuskuteční, a to i přes částečné uvolnění vládních opatření, která mají zabránit šíření nákazy covidem-19. Vyplývá to z ankety ČTK mezi zástupci radnic. Konání trhů letos kvůli covidu-19 zrušil i pražský magistrát.

V Šabachově parku trhy nebudou, na Vítšzném náměstí ano

Letos se neuskuteční například vánoční trhy v Šabachově parku v Praze 6. „Nebylo možné uspořádat tradiční kulturní program na trzích v podobě hudebních a pěveckých vystoupení. Současná vládní nařízení pak nepovolují konzumaci jídla a pití v areálu trhů. Ty by tak přišly o hodně z vánoční atmosféry, proto jsme jako městská část rozhodli o jejich neuskutečnění,“ uvedl mluvčí městské části Jiří Hannich.

České rukodělné a jiné výrobky s vánoční tematikou mohou však zájemci nakoupit na trzích na Vítězném náměstí, které nyní každou sobotu od 08:00 do 14:00 pořádá spolek Farmářské trhy. Vítězné náměstí a Technickou ulici, na kterých jsou stánky v rozestupech rozmístěné, dnes také navštíví Mikuláš s andělem a čertem, doplnil Hannich.

V některých městských částech se však budou konat adventní koncerty, které chtějí radnice divákům streamovat. Koncerty bude přes internet zprostředkovávat třeba Praha 3 a Praha 8, jak řekl mluvčí této městské části Martin Šalek.

Trhy na Jiřáku budou každou sobotu

Radnice třetí městské části letos s adventními trhy rovněž nepočítá. Podle mluvčí Zuzany Křížkové se ale radnice snaží zajistit, aby se mohl vánoční sortiment prodávat v rámci farmářských trhů na náměstí Jiřího z Poděbrad. Ty se budou ode dneška konat opětovně i každou sobotu.

Advent na Andělu

Naopak na Andělu Praha 5 vánoční trhy plánuje. Budou otevřené v úterý a pátek od 08:00 do 20:00. „S ohledem na vládní nařízení budou ve výrazně omezeném měřítku. Nabízet se bude výhradně sortiment, který povolují nařízení vlády,“ řekl mluvčí Prahy 5 Tomáš Kopečný s tím, že během nakupování musí mít lidé nasazené roušky, dodržovat nejméně dvoumetrové rozestupy a nemohou na místě konzumovat občerstvení a alkoholické nápoje. „Pokud to situace umožní, nabízený sortiment doplníme,“ uvedla starostka Prahy 5 Renáta Zajíčková (ODS).

Na Kozím plácku v Praze 1 se uskuteční Adventní setkání, které organizuje Praha 1 spolu se spolkem Kozí plácek. Akce se bude podle mluvčího Martina Šebesty konat ve čtvrtek 10. prosince od 16:00.

Centrum metropole bude bez trhů

I centrum metropole se bude muset obejít bez vánočních trhů, které každoročně pořádá firma Taiko na Staroměstském a Václavském náměstí a na náměstí Republiky. Radní Jan Chabr (TOP 09) již dříve řekl, že trhy ani jiný program v centru letos nebudou.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, správa, trh, Praha, Vánoce, advent, adventní trhy, vánoční trhy, radnice, městská část, Pražský magistrát, Jan Chabr, Martin Šalek, ODS, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze pořádají vánoční trhy jen některé radnice. V centru letos nebudou, na Andělu v omezeném režimu  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.