Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

TÝDEN V PRAZE: Světýlko za dušičku, debata ohledně koronaviru nebo přednáška na téma Praha dnes a zítra

Vzhledem k vládním opatřením je v době nouzového stavu prakticky zastavena kultura nejen v Praze, ale také v celé zemi. Ovšem i v této době se přece jen některé akce uskuteční, a to formou online přenosu nebo ze záznamu, který bude následně dostupný online. Příští týden se tak můžete těšit například na „dušičkovou“ akci s názvem Světýlko za dušičku, diskuzi ohledně koronaviru s odborníky nebo debatu ohledně amerických prezidentských voleb.

Světýlko za dušičku * rozsviťme okna Jižního Města

Pondělí 2. listopadu od 17 hodin.

Online alternativa k tradičnímu dušičkovému průvodu. Připojte se k putování za světýlky na Facebooku. Rozsviťte v podvečer Dušiček ve svém okně světýlko a jeho fotku sdílejte pod video s putováním za světýlkem. Vzpomínka na blízké, kteří opustili tento svět, je v dnešní nelehké době víc než aktuální. Pojďte tiše vzpomenout a rozsvítit okna Jižního Města.  V pondělí 2. listopadu v 17 hodin rozsviťte světýlko ve vašem okně.

Vyfoťte své světýlko v okně nebo proces přípravy lampionku a vložte jej do komentářů pod příspěvek na facebookové událosi. Z došlých fotek organizátoři vylosují deset světýlek. Šťastní autoři dostanou po 2 vstupenkách na pohádku v KC Zahrada. Konkrétní nabídku organizátoři zveřejní, až se situace uklidní a program v kulturním centru se opět rozběhne.

4. DISKUZNÍ (ON-LINE) PANEL: Vědci v centru boje s COVID-19: úspěchy, výzvy, problémy

Úterý 3. listopadu od 18 hodin, online přes Facebook Live

Zvládnutí boje se současnou koronavirovou epidemií je z velké části v rukou vědců. Angažují se biochemici, virologové, imunologové, datoví analytici a další. Část práce se odehrává i na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy, jejíž odborníci již podruhé v krátké době promluví prostřednictvím streamované diskuse. Moderuje buněčný biolog a imunolog profesor Jan Černý.

Prezidentské volby ve Spojených státech a co to znamená

Čtvrtek 5. listopadu od 19 hodin, online přes Facebook Live

V okamžiku, kdy se tato debata bude konat, už budeme znát jméno nového amerického prezidenta. Anebo také ne. Co přinesly americké volby a co to bude znamenat pro budoucnost Spojených států a celého světa, okomentuje pětice předních diplomatů a znalců americké reality. V česko-anglické konverzaci o jedné z nejdůležitějších událostí letošního podzimu vystoupí Rastislav Káčer, nový velvyslanec Slovenské republiky v ČR a bývalý velvyslanec SR ve Washingtonu, Petr Kolář, bývalý velvyslanec ČR ve Washingtonu a v Moskvě, a Cameron Munter, bývalý americký velvyslanec v Islamabádu a v Bělehradě, a někdejší zástupce velvyslance USA v Praze. V průběhu debaty se živě spojíme i s bývalým velvyslancem ČR Martinem Paloušem v Miami na Floridě.

Z Knihovny Václava Havla moderuje Michael Žantovský.

PŘEDNÁŠKA: Jak se plánuje Praha?

Sobota 7. listopadu, na TOMTO ODKAZU, pin pro přihlášení 846003.

Přednáška a následná diskuze s Markem Váchou, tiskový mluvčím Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy (IPR) na téma Praha dnes a zítra. Jak se rozhoduje o tom, co se bude stavět? Proč jsou důležité regulace? Jak srozumitelně mluvit s veřejností o urbanismu? Diskutovat se bude také o plánování, o městě jako o živém organismu nebo třeba o tom, kam Praha spěje.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky týden v Praze, on-line, internet, Dušičky, Památka zesnulých, Praha, přednáška, COVID-19, okno, Volba prezidenta Spojených států amerických, Facebook, USA, Česko, kultura, Jižní Město, Slovensko, Washington, D.C.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TÝDEN V PRAZE: Světýlko za dušičku, debata ohledně koronaviru nebo přednáška na téma Praha dnes a zítra  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.