Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

FOTO: Při požáru domu s pečovatelskou službou zemřel jeden člověk, příčinou byla závada na lednici

Pražští hasiči ukončili šetření požáru bytu s imobilními osobami v ulici kpt. Stránského na Černém Mostě, který se stal ve čtvrtek 14. listopadu 2019 o půl třetí ráno a při kterém zemřel jeden člověk. Na místě zasahovaly tři profesionální a dvě dobrovolné jednotky. Příčinou vzniku požáru byla technická závada lednice.

Hasiči a policisté při požáru zachránili 70 imobilních osob, jeden člověk při požáru zemřel. Výsledky šetření pražských hasičů, které hovoří o tom, že příčinou vzniku požáru byla technická závada na lednici, potvrdila expertíza Technického ústavu požární ochrany.

„Během požáru zasahující hasiči zaznamenali problémy s evakuací imobilních osob. Pražští hasiči proto již během zásahu zahájili kontrolu celého objektu zaměřenou na požární zabezpečení budovy. Kontrolou a následným šetřením bylo zjištěno, že během požáru nefungoval jeden ze dvou evakuačních výtahů, které se v tomto konkrétním případě mohly využít pro evakuaci osob," vysvětlil mluvčí hasičů Martin Kavka.

Hořel dům s pečovatelskou službou plný imobilních osob a vozíčkářů. „Celkem bylo evakuováno 70 osob, 15 lidí hasiči zachránili ze zakouřených prostor domu, který byl odvětráván přetlakovou ventilací. Jedna mrtvá osoba byla nalezena v hořícím bytě," popsal Kavka následky požáru.

Ohodnoť článek

Foto HZS Praha

Štítky požár, tragédie, příčina, Černý Most, dům, Martin Kavka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Při požáru domu s pečovatelskou službou zemřel jeden člověk, příčinou byla závada na lednici  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.