Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cizinec se procházel po cizím rodinném domě. Zastavila ho až výstraha použití zbraně

Pražští strážníci zadrželi muže cizí státní příslušnosti, který se pohyboval v rodinném domě, kam však nebyl pozván jeho majiteli. Příslušníci městské policie museli k jeho zadržení opakovaně použít výzvu s výstrahou, že bude použita zbraň.

Nezvaný host v rodinném domě

Strážníkům trvalo pouhé dvě minuty, než od přijetí oznámení dorazili k rodinnému domu v Praze 9. Hlídku zavolali majitelé domu poté, co si po příjezdu všimli, jak se v horním patře zhaslo světlo, ačkoliv byl dům prázdný.

Protože nebylo jasné, kolik lidí se v domě nachází, a zda nejsou ozbrojeni, strážníci si připravili zbraň do pohotovostní pozice a takticky se rozdělili, aby zamezili případnému útěku zadním vchodem,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Strážníci pak během kontroly opakovaně použili výzvu, aby případní „nezvaní hosté“ opustili úkryt. Před kontrolou posledního pokoje v horním patře se náhle otevřely dveře jednoho z pokojů a mezi nimi stál muž. Jednu ruku však měl ukrytou za dveřmi a až na třetí výzvu s výstrahou, že hlídka použije zbraň, si pomalu s rukama za hlavou klekl na zem.

Následně byl strážníky zpacifikován a na ruce mu byla nasazena pouta. I přes informaci, že je v domě sám, strážníci zkontrolovali zbytek domu,“ doplnila Seifertová.

K dalšímu opatření si poté pětačtyřicetiletého cizince převzala státní policie.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Praha

Štítky krimi, Praha 9, strážníci, cizinec, zbraň, rodinný dům, dům, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec se procházel po cizím rodinném domě. Zastavila ho až výstraha použití zbraně  |  Praha 9  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.