Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Osmička nabídne víc vzdělávacích skupin pro ukrajinské děti. V rozvrhu je i čeština

Městská část Praha 8 od pondělí 4. dubna nabídne dětem ukrajinských uprchlíků místa v dalších čtyřech adaptačních skupinách. Tam děti tráví čas, když jsou rodiče v práci, učí se česky a baví se dalšími volnočasovými aktivitami.

„Naše městská část je připravena od 4. dubna nabídnout další čtyři adaptační skupiny v našich základních školách pro celkem 80 školáků z Ukrajiny, s tím, že tuto nabídku budeme v případě potřeby nadále rozšiřovat. Ukrajinským školákům nabídneme komplexní vzdělávací program, včetně výuky češtiny,“ uvedl místostarosta Tomáš Tatranský (TOP 09) v tiskové zprávě.

Školáci budou pokračovat ve výuce podle ukrajinského vzdělávacího systému a k tomu se budou učit česky. Vzdělávat je budou ukrajinští i čeští učitelé každý pracovní den od 8 do 13 hodin ve třídách základní školy v blízkosti jejich bydliště. Skupiny jsou určeny pro děti od 3 do 15 let.

„Děti z Ukrajiny již chodí do našich adaptačních skupin, které fungují už zhruba dva týdny a využívají volnočasové možnosti. Aktuálně v našich adaptačních skupinách máme 60 dětí. S výukou češtiny vypomáhá profesor češtiny a dobrovolníci," potvrdila místostarostka Vladimíra Ludková (ODS).

Ohodnoť článek

Foto Praha 8

Štítky praha 8, Ukrajina, imigrace, děti, vzdělání, aktivity, Praha, TOP 09, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmička nabídne víc vzdělávacích skupin pro ukrajinské děti. V rozvrhu je i čeština  |  Praha 8  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.