Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Osmička upraví pěší trasy ke školám u křižovatky ulic Hlaváčova a Taussigova. Děti se necítily bezpečně

Kvůli většímu bezpečí žáků ZŠ Burešova i dalších škol v okolí se Praha 8 chystá na úpravy křižovatky ulic Hlaváčova a Taussigova. Přes tuto frekventovanou komunikaci vede jedna z hlavních pěších tras, kterou využívají právě školáci.

Bezpečnější cesty do škol

Osmička v místě plánuje zlepšit rozhledové podmínky pro řidiče i chodce a zároveň chce zvýšit vozovku, aby řidič museli zpomalit. Městská část společně se spolkem Pěšky městem vypracovala průzkum, do kterého se zapojili i samotní žáci škol, kteří uvedli, že se v místě křižovatky necítí bezpečně.

„Dlouhodobě usilujeme o bezpečnější cesty do škol v celé Praze 8, oblast Ládví nevyjímaje. Trasa přes tuto křižovatku je hojně využívána a poměrně silně vytížena, vedou tudy cesty nejen do školy v Burešově ulici, ale i do ostatních škol v okolí. Jsem velmi rád, že sídliště Ďáblice bude nyní ještě bezpečnější pro všechny pěší,“ uvedl předseda komise pro dopravu  Martin Jedlička (TOP 09 + STAN) s tím, že stavební práce by měly začít letos na jaře. Stavební úpravy provede Technická správa komunikací.

Změny na Osmičce: Stavba nového domu pro seniory a rekonstrukce obchoďáku i střelnice

Praha 8 chystá hned několik změn. Mezi ty nejzajímavější patří například stavba nového domu důchodců, rekonstrukce a přístavba obchodního domu v Bohnicích či rekonstrukce střelnice v Kobylisích.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praha 8

Štítky bezpečí, úprava, doprava, cesta, školy, děti, školáci, Praha, Praha 8, Martin Jedlička, TOP 09, Starostové a nezávislí, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, Ládví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmička upraví pěší trasy ke školám u křižovatky ulic Hlaváčova a Taussigova. Děti se necítily bezpečně  |  Praha 8  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.