Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Prahu 8 opět v létě osvěží mlžicí zařízení. Objeví se na Karlínském náměstí nebo na Florenci

Minulý týden radní Prahy 8 schválili instalaci mlžicích zařízení pro letní měsíce, takzvaných brček. Osmička tak ve spolupráci s pražskými vodovody a kanalizacemi nechá tato zařízení nainstalovat na čtyřech místech v Praze 8. Bude to u KD Ládví, u stanice metra B Palmovka, na Karlínském náměstí a u stanice metra C na Florenci.

Tato zařízení nelze umístit všude, ale jen na těch místech, kde to dovolují možnosti vodovodního řádu a další bezpečnostní normy.

„Brčka“ jsou vodní prvky, které v letních dnech zpříjemňují obyvatelům i návštěvníkům metropole pobyt v rozpáleném městě. Tato zařízení pocitově snižují teplotu okolí a prašnost a naopak zvyšují vlhkost. Kapky také absorbují část sluneční energie a právě tím dochází k přeměně vody na páru a k ochlazování vzduchu.

V loňském roce byl testovací provoz na Florenci a letos budou rozšířeny i do dalších oblastí Prahy 8. Instalovány budou od června do konce září,“ řekl radní Prahy 8 Tomáš Slabihoudek (TOP 09).

Brčka jsou ovládána prostřednictvím řidicí jednotky s on-line přístupem. Ovládání může být řízeno automaticky, a to pomocí přednastavené hysterezní teplotní smyčky nebo v časových cyklech.

Ohodnoť článek

Foto Tomáš Slabihoudek

Štítky Praha 8, mlžící zařízení, brčka, léto, Praha, Florenc, Pražské vodovody a kanalizace, Ládví, Palmovka, Karlínské náměstí, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prahu 8 opět v létě osvěží mlžicí zařízení. Objeví se na Karlínském náměstí nebo na Florenci  |  Praha 8  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.