Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Praha 8 upraví křižovatku u školy, kde do silnice často vstupovaly děti

Praha 8 upraví křižovatku ulic U školské zahrady a Náhorní. Vzniknou nové přechody, rozšíří se chodník a přesune parkovací pruh. Cílem je zajistit bezpečnější přecházení dětí k místní škole a školce. Městská část to uvedla na svém webu. Práce budou trvat od poloviny září do konce října.

„Podle projektu vznikne jeden nový přechod přes ulici Náhorní a přechod v ulici U školské zahrady bude bezpečnější s lepšími rozhledy," uvedl radní pro dopravu Tomáš Slabihoudek (TOP 09). „Celá křižovatka bude navíc zvýšena nad úroveň vozovek, aby přijíždějící řidiči zpomalili," dodal.

Chodník před křižovatkou bude rozšířen. Radnice také přesune parkovací pruh v Náhorní ulici na druhou stranu vozovky, aby měli chodci i řidiči lepší rozhled. „Díky jeho přemístění se dokonce podařilo zvýšit parkovací kapacitu, a to o tři místa," sdělil Slabihoudek.

Křižovatka je hlavní přístupovou pěší cestou k místní škole a školce, často tak vozovku přechází velké množství pěších, zejména dětí. Podle radnice v místě často vznikaly situace, kdy děti často přecházely neorganizovaně v celé délce ulice a mezi zaparkovanými auty.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praha 8

Štítky doprava, škola, křižovatka, Praha 8, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 8 upraví křižovatku u školy, kde do silnice často vstupovaly děti  |  Praha 8  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.