Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Praha 8 dostane od magistrátu 15 milionů na opravu sídla městské policie

Radnice Prahy 8 obdrží od magistrátu mimořádnou investiční dotaci ve výši 15 milionů korun. Peníze městská část využije na zaplacení víceprací při opravě sídla obvodního ředitelství městské policie Prahy 8 v Balabánově ulici v Kobylisích. Vyplývá to z dokumentu schváleného pražskými radními. Městskou policii zřizuje hlavní město a jejím velitelem je oficiálně primátor.

Radnice před více než dvěma roky dostala od magistrátu dotaci přibližně 22 milionů korun na opravu a přístavbu služebny. Rekonstrukce měla zlepšit technické podmínky pro strážníky a navýšit nedostatečnou kapacitu. Důvodem nynější žádosti o peníze je zvýšená cena víceprací.

V srpnu loňského roku zaplavil přívalový déšť okolní komunikace a vyplavil sklep budovy. Kanalizace nezvládla odvést všechnu vodu. Vzhledem k tomu, že původní projekt se zkapacitněním dešťové kanalizace ani s opravou cest nepočítal, požádala radnice o další peníze. „Vzhledem k tomu, že v suterénu budou situovány šatny, posilovna, kanceláře, sklady a garáže, je potřeba zamezit případnému opakování obdobné situace, kdy by příval vody vybavení poškodil, respektive zničil," píše se v materiálu.

Peníze poskytne městské části hlavní město z nevyčerpaných běžných výdajů městské policie určených původně na neobsazená tabulková místa.

K rekonstrukci sídla místních strážníků přistoupila před lety radnice kvůli špatném stavu prostor. Některé části byly vlhké a objevovaly se plísně, a to i tam, kudy vede elektroinstalace. Součástí rekonstrukce byla oprava a zateplení fasády, oprava vzduchotechniky nebo topení a ohřevu vody. Projekt zahrnuje i přístavbu druhého nadzemního podlaží.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie hlavního města

Štítky městská policie, služebna, peníze, oprava, sídlo, Kobylisy, Praha 8

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mirek Sekera

Nevím k čemu,stejně musí chodit po ulicích a hledat špatně zaparkována auta,nic jiného je nezajímá,třeba El,koloběžky,pejskari kteří po svých mazlíčcích neuklízí ani jedoucí cyklisti na chodníku.

Čtvrtek, 27. července 2023, 20:36Odpovědět

Praha 8 dostane od magistrátu 15 milionů na opravu sídla městské policie  |  Praha 8  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.