Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kluziště na Letné otevírá své brány i tento rok. Dnes se otevřelo už popáté

Praha dnes ráno spustila provoz ledové plochy na Letenské pláni. Pražská hygienická stanice jeho provoz povolila včera odpoledne. Na kluzišti bude nutné dodržovat hygienická opatření a zejména omezit počet návštěvníků a čas, který lidé na ledě stráví. Při dodržování všech platných hygienických limitů budou moci Pražané i návštěvníci metropole kluziště bezplatně využívat až do 7. března. K dispozici bude také vytápěný stan, půjčovna bruslí, brusírna a nově i tribuna pro přihlížející.

Otevření se letos odsunulo, lidé si však nakonec zabruslí

„V dnešním období pandemie koronaviru je v zájmu nás všech pečovat o svoje tělesné i duševní zdraví. Bez pohybu dochází k riziku obezity, a to nejen u mladé generace. Pravidelným sportováním a pobytem na čerstvém vzduchu dochází k posilování naší imunity a vytváříme si tak obranyschopnost, kterou v tomto období všichni potřebujeme. I zimní čas nabízí řadu aktivit, které se dají využít,“ uvedl pražský radní pro oblast sportu Vít Šimral.

Letošní novinkou jsou vyvýšené tribuny pro návštěvníky, které jsou umístěné kolem kluziště.

Za poslední roky se venkovní kluziště na Letné stalo nedílnou součástí nabídky sportovního využítí v zimních měsících v metropoli. Přestože se letos jeho otevření kvůli pandemii odsunulo, o možnost zabruslit si nepřijde veřejnost ani tento rok.

Čtyři plochy po šesti bruslařích

Kluziště bude rozděleno na čtyři plochy, které budou odděleny mantinely. Na každé z těchto ploch bude moci být maximálně šest bruslařů a jejich pobyt na ledě bude omezen na maximálně třicet minut. Lidé budou muset dodržovat i další hygienická opatření.

V provozu bude kluziště až do neděle 7. března 2021. Díky kvalitní technologii bude možné kluziště využívat až do teploty 15 stupňů Celsia. Součástí sportoviště bude také kompletně vybavené zázemí, kde nechybí vytápěný velkoprostorový stan sloužící pro přezouvání bruslí a pro odpočinek. Dále zde bude k dispozici půjčovna bruslí a brusírna.

V minulé sezoně návštěvnost letenského kluziště překonala hranici sta tisíc bruslařů. Tehdy rolba najezdila při úpravách ledové plochy 600 kilometrů, bylo vyrobeno 350 tun ledu a pod oběma kluzišti cirkulovalo dohromady na deset tisíc litrů chladiva.

Otevírací doba kluziště bude každý den od 9 do 21 hodin, a to s krátkými pauzami pro úpravu ledu. Pouze na Štědrý den skončí provoz kluziště mimořádně již ve 14 hodin. Zájemci si přes on-line kamery na webových stránkách prahasportovni.eu budou moct ověřit aktuální obsazenost kluziště a naplánovat si tak svou návštěvu.

Dopoledne bude plocha k dispozici také pro školní skupiny, které si však předem musí svůj čas strávený na kluzišti rezervovat na stránkách ice-tec.cz nebo prostřdnictvím aplikace ICE-TEC. Začátečníci se také mohou přihlásit do zdejší školy bruslení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 7

Štítky kluziště, Praha 7, Letná, Vánoce, advent, bruslení, Praha, Krajská hygienická stanice, pandemie covidu-19, Štědrý den, Vít Šimral

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kluziště na Letné otevírá své brány i tento rok. Dnes se otevřelo už popáté  |  Praha 7  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.