Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vyhlídka Alexeje Navalného. Praha 7 chce oficiálně pojmenovat místo ve Stromovce

Vedení Prahy 7 se rozhodlo požádat hlavní město, aby byla vyhlídka u Místodržitelského letohrádku ve Stromovce pojmenována po ruském opozičním politikovi Alexeji Navalném, který zemřel ve vězení v půlce února. Na místo po jeho smrti lidé přinesli květiny, svíčky a fotografie.

„Smrt Alexeje Navalného v ruské trestanecké kolonii představuje ztrátu nejen pro ruskou společnost, ale i pro celosvětovou obhajobu demokracie a lidských práv. Cedule s jeho jménem se u Místodržitelského letohrádku objevila již v roce 2021, tehdy však nebylo možné vyhlídku po panu Navalném pojmenovat oficiálně, jelikož veřejná prostranství v Praze nesou jména pouze po lidech, kteří již nežijí. Vyjádřil jsem tehdy naději, že se Vladimíru Putinovi tuto překážku nepodaří odstranit, bohužel se tak nyní stalo,“ uvedl v tiskové zprávě starosta Prahy 7 Jan Čižinský (Praha Sobě).

Jak podotknul mluvčí Martin Vokuš, místo už si neoficiální název zažilo. O smrti Navalného ruské úřady informovaly 16. února a od té doby lidé na místo nanosili květiny, svíčky, vzkazy i fotky.

Sedmička teď požádá Místopisnou komisi Rady hlavního města, aby vyhlídku mohla po Navalném oficiálně pojmenovat.

„Chceme připomínat odvahu a odhodlání lidí, kteří v boji za svobodu a spravedlnost zaplatili tu nejvyšší cenu. Je správné, že se tyto připomínky objevují na dohled od ruské ambasády, obzvláště když se jedná o jména, která se režim Vladimíra Putina dlouhodobě snaží vymazat z historie,“ zmínil Čižinský.

V roce 2020 bylo přejmenováno náměstí před ruskou ambasádou podle zavražděného ruského opozičního politika Borise Němcova a promenáda ve Stromovce pojmenována po zavražděné novinářce Anně Politkovské. O dva roky později přejmenovali část ulice Korunovační u velvyslanectví na ulici Ukrajinských hrdinů a blízký most nad dráhou podle ukrajinského válečného hrdiny Vitalije Skakuna.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Chytil

Štítky vyhlídka, Stromovka, Praha 7, Čižinský, jméno, Navalný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

selena olds

Hi i love sex my contact here vipdeit.com/sex20.html
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

..

.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Pondělí, 11. března 2024, 00:32Odpovědět

Paula Fox

❤️Ah­­­oj, kl­­­uci) Jmen­­­uji s­­­e Pa­­­ula, j­­­e mi 2­­­1 l­­­et) Js­­­em zaci­­­najici s­­­e­­­x mod­­­el­­­ka 1­­­8­­­+) Ra­­­da s­­­e ne­­­cha­­­vam fo­­­tit n­a­­ha) Pros­­­im, ohod­­­notte m­­­e fotog­­­rafie ➤ Ja.cat/id350965

Neděle, 10. března 2024, 13:37Odpovědět

Vyhlídka Alexeje Navalného. Praha 7 chce oficiálně pojmenovat místo ve Stromovce  |  Praha 7  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.