Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Praha znovu prožije bitvu na Bílé Hoře. Rekonstrukce se zúčastní stovky herců

Pláň před oborou Hvězda v Praze 6 o víkendu ožije rekonstrukcí bitvy na Bílé Hoře. V sobotu i v neděli návštěvníky čekají dobové trhy, ukázky výcviku vojáků, přednášky i hudební vystoupení.

„Bitva na Bílé hoře, která zásadně otočila kormidlem českých dějin, se odehrála na území dnešní Prahy 6. Tuhle unikátní souvislost už léta zdůrazňujeme významnou podporou rekonstrukce bitevní vřavy, která se do českého národního mýtu zapsala jako jeden ze zlomových okamžiků. Jako vždycky byla ale skutečnost složitější a méně jednoznačná. Snažíme se proto vzbudit zájem o toto historické období,“ vysvětlil v tiskové zprávě místostarosta Prahy 6 pro kulturu Jan Lacina (STAN).

Program akce, která se řadí mezi největší v Evropě, začíná v oba dny v poledne salvou z děla, která otevře tržiště. Lidé se pak mohou těšit na přehlídky palních zbraní, ukázky výcviku nebo hudební vystouepní na historické nástroje.

V sobotu od tří hodin provede diváky bitvou herec Roman Štabrňák, v neděli ho vystřídá Václav Vydra. K vystoupení stovek dělostřelců, pěších i jezdců na koních bude hrát speciálně složená dramatická hudba.

Vstupné pro dospělé je dvě stě korun, dětí platí polovinu. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 6

Štítky bitva, Bílá hora, rekonstrukce, historie, hudba, vojsko, Praha, bitva na Bílé hoře, herec, Jan Lacina, Starostové a nezávislí, Roman Štabrňák, Václav Vydra, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha znovu prožije bitvu na Bílé Hoře. Rekonstrukce se zúčastní stovky herců  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.