Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIZUALIZACE: Důležitý krok pro Union Břevnov, podívejte se na novou podobu hřiště

Tradice fotbalu na pražském Břevnově se psala do roku 2006, kdy zanikl poslední břevnovský klub FC Dragoun. Už loni v říjnu jsme informovali o tom, že místní nadšenci se pustili do oživení fotbalové tradice a založili klub SK Union Břevnov. Místní nadšenci teď mají další důvod k oslavám, jejich domácí hřiště totiž čeká revitalizace.

Návrat tradice břevnovského fotbalu

Fotbal měl na pražském Břevnově dlouholetou tradici, o kterou však přišel v roce 2006, kdy zanikl zatím poslední břevnovský klub FC Dragoun. Loni místní našenci založili klub SK Union Břevnov a dostali se do povědomí veřejnosti.

„Fotbal na Břevnově postupně zanikl kvůli různým problémům, ať už finančním nebo právním. S kamarády jsme tu situaci sledovali se slzou v oku, protože mizely možnosti, kam jít na fotbal,“ uvedl pro naši redakci už dříve Marek Šálek, který na Břevnově bydlí třiadvacet let a je jedním z iniciátorů vzniku nového břevnovského fotbalového klubu.

Místní chtějí oživit fotbal na Břevnově. Pomáhá jim Slavia i Pavel Horváth

Fotbal měl na pražském Břevnově dlouholetou tradici, o kterou však přišel v roce 2006, kdy zanikl zatím poslední břevnovský klub FC Dragoun. Místní teď chtějí na fotbalovou tradici Břevnova navázat, založili klub SK Union Břevnov a usilují o...

Praha 6 připravila projekt rekonstrukce hřiště

Fotbalové hřiště u strahovského vysílače bylo několik let opuštěné, než se ho ujali nadšenci kolem Unionu. „Parta nadšenců v čele s Michalem Chylíkem doslova vydupala ze země a obnovila břevnovský fotbalový oddíl Union Břevnov. Na magistrátu jsme na základě podnětu Unionu rozběhli rychlou revitalizaci pozemku i s hřištěm a dali jsme ho klubu do výpůjčky,“ uvedl na svém facebookovém profilu pražský radní pro oblast správy majetku Jan Chabr (TOP 09)

Městská část Praha 6, na jejímž území se hřiště nachází, požádala magistrát o svěření těchto pozemků a připravila projekt rekonstrukce fotbalového hřiště. „Rada hlavního města v pondělí schválila svěření hřiště Praze 6, aby se mohly břevnovské fotbalové naděje zase prohánět na vlastním hřišti a místní fanoušci měli důstojné místo, kam přijít zafandit,“ doplnil Chabr.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Chabr

Štítky fotbal, hřiště, Union Břevnov, Praha, Břevnov, tradice, FC Union Cheb, Jan Chabr, TOP 09, Rada hlavního města Prahy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIZUALIZACE: Důležitý krok pro Union Břevnov, podívejte se na novou podobu hřiště  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.