Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VÁNOCE NA ŠESTCE: Dejvice jsou letos bez svítícího jelena, trhy na Kulaťáku jedou dál

V adventním čase našim čtenářům představujeme, jak letos vypadají Vánoce v jednotlivých městských částech Prahy. Všech pět vánočních stromů na Šestce se rozsvítilo v neděli 28. listopadu bez doprovodného programu, který byl zrušen na základě vládních opatření. Pro milovníky bruslení je připraveno kluziště v areálu dopravního hřiště na Vypichu u obory Hvězda. Lidé se ptají po osmimetrovém jelenovi, který letos na rozdíl od loňska nebude zdobit Vítězné náměstí.

Dejvice budou letos bez jelena

Rozsvícení vánočního stromu na Vítězném náměstí proběhlo v neděli 28. listopadu bez plánovaného doprovodného programu. Ve stejný den a také bez kulturního programu se rozsvítily i ostatní vánoční stromy na Šestce, tedy na Malém Břevnově, u KC Kaštan, ve Vokovicích i na sídlišti Dědina.

Loni se vedle čtrnáctimetrového smrku na Vítězném náměstí rozsvítil také osmimetrový jelen, který letos bude Šestce chybět. „Prosím, dejte tam ještě jelena! Chodili jsme se na nej dívat s dětmi,“ píše na facebookové stránky Prahy 6 Dana Ježková. Není sama, které svítící jelen chybí, podobných hlasů se ozývá víc. Šestka však letos zůstane bez jelena a vzhledem k vládním opatřením také bez kulturních akcí.

Adventní program je zrušený, trhy na Kulaťáku jedou

Šestková mikulášská před Národní technickou knihovnou byla zrušena stejně jako adventní kulturní program v parku Petra Šabacha, kde měla 10. 12. začít vánoční hudební vystoupení společně s doprovodným stánkovým prodejem.

Farmářské trhy na Kulaťáku pokračují v režimu aktuálně platných opatření, tedy bez konzumace alkoholu a potravin na místě. „V rámci městské části bude dodržování zákazu konzumace alkoholu po celou dobu platnosti nouzového stavu kontrolovat městská policie,“ uvedl mluvčí Prahy 6 Jiří Hannich. Zákazníci si mohou na místě koupit třeba vánoční cukroví.

Bruslení na Vypichu

Zájemci o bruslení se mohou vydat do areálu dopravního hřiště na Vypichu u obory Hvězda, kde najdou kluziště pro veřejnost. Bruslí se tam zdarma každý den od devíti do devíti, za příznivého počasí až do konce února. V provozním čase si návštěvníci mohou zapůjčit brusle pro děti a dospělé, helmy nebo hrazdičky pro děti. Věci si lze uložit do úschovných boxů. U kluziště je k dispozici také bezplatná parkovací plocha při ulici Ankarská.

Bruslaři mohou každý víkend od září do března navštívit veřejná bruslení na zimním stadionu HC Hvězda Praha.

Praha 6 darovala vánoční stromy do domů pro seniory, pečovatelských domů nebo do LDN

Patnáct stromečků, které městské části darovalo Zahradnictví Chládek, rozvezli zástupci Prahy 6 do školek, kde se z nich díky šikovným dětem staly stromky vánoční, které budou dělat radost v domech pro seniory, pečovatelských domech nebo na LDN.

Další stromky putovaly i do základních škol. Už pár let totiž zahradnictví organizuje soutěž o nejhezčí stromek mezi základními školami.

Čtete také:

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 6

Štítky Vánoce, strom, advent, Dejvice, Praha 6, jelen, Praha, vánoční stromek, bruslení, Vypich, Petr Šabach, HC Hvězda Praha, Břevnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÁNOCE NA ŠESTCE: Dejvice jsou letos bez svítícího jelena, trhy na Kulaťáku jedou dál  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.