Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zůstane jedenáctimetrová Rozhledna Šiška na Ladronce? Rozhoduje veřejnost

Rozhledna a kavárna Šiška nabízí návštěvníkům parku výhled na břevnovskou pláň a možnost jedinečného posezení v parku Ladronka v Praze 6 od loňského podzimu. Objekty by tam však mohly zůstat nastálo. Veřejnost rozhodne v anketě o tom, zda se umělecká díla stanou trvalou součástí parku.

Už při instalaci obou objektů Praha 11 avizovala, že bude sledovat reakce místních obyvatel i návštěvníků, a nechá je rozhodnout, zda by měla díla na Ladronce zůstat. „Na našem Geoportálu mají lidé nyní možnost do 15. srpna dát rozhledně svůj hlas nebo naopak hlasovat pro ukončení instalace. Osobně rozhledně i kavárně fandím. Z reakcí, které ke mně doléhají, myslím, že si své místo v parku již obhájily. Svůj hlas v anketě rozhodně využiju,“ říká místostarosta Jakub Stárek (ODS), který má ve své gesci veřejný prostor.

O tom, zda kovové sochy z dílny Čestmíra Sušky na Ladronce zůstanou, mohou lidé hlasovat zde. Městská část je instalovala naproti usedlosti Ladronka na zkoušku díky bezplatné výpůjčce děl na jeden a půl roku. Oba objekty se však staly přirozenou součástí parku a zajímavou atrakcí pro návštěvníky.

Rozhlednu i Kavárnu Šiška vytvořil sochař Čestmír Suška ze starých vysloužilých cisteren, které by jinak skončily roztavené v hutích. Rozhledna má uvnitř točité schodiště na vyhlídku. Věž je doplněna horizontálně řešeným, taktéž ocelovým objektem, kde se kolemjdoucí mohou posadit a eventuálně i občerstvit.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 6

Štítky rozhledna, Šiška, Ladronka, Praha 6, Praha, Čestmír Suška, Jakub Stárek, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Englic

Je to architektonický paskvil. Vypadá to jako nějaká senážní věž. Co je špatného na tom, že staré vysloužilé cisterny skončí v hutích? To z nich raději postavíme tuhle hrůzu?

Pondělí, 2. srpna 2021, 10:46Odpovědět

Zůstane jedenáctimetrová Rozhledna Šiška na Ladronce? Rozhoduje veřejnost  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.