Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Bosý autistický chlapeček v pyžamu pobíhal v kolejišti tramvaje. Zachránili ho kolemjdoucí

Otec se synem si v sobotu 26. června ráno cestou do práce všimli malého bosého chlapce, který se pohybuje v kolejišti tramvaje u zastávky Malovanka. Muži na nic nečekali a zavolali městskou policii. Strážníci, kteří na místo dorazili, chlapečka vzali do auta a začali pátrat po jeho rodičích.

Chlapeček neměl žádné boty, oblečeného jen v pyžamku ho strážníci okamžitě posadili do služebního auta, aby neprochladl. Naštěstí neměl žádná viditelná zranění. „Protože nebylo možné zjistit, komu dítě patří, přivolala hlídka státní policii. Před jejím příjezdem se strážníkům přihlásil muž a řekl, že je otcem chlapce. Dále uvedl, že Martínek je autista s poruchou ADHD a z bytu odešel nepozorovaně, protože si umí sám odemknout dveře,“ popsala mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Když chlapeček dotyčného muže uviděl, zvolal: „Tati, tati…“ a natahoval k němu ruce. „I z dalších informací bylo zjevné, že se jedná o otce nalezeného Martínka, proto byla policejní hlídka odvolána. „Podezření na spáchání přestupku podle zákona o sociálně právní ochraně dětí, konkrétně ponechání dítěte bez náležitého dozoru přiměřeného jeho věku, rozumové vyspělosti, popřípadě zdravotního stavu, strážníci oznámili příslušnému správnímu orgánu,“ doplnila mluvčí.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky ztracený chlapec, pátrání, městská policie, Praha, Malovanka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bosý autistický chlapeček v pyžamu pobíhal v kolejišti tramvaje. Zachránili ho kolemjdoucí  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.