Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Strážníci Prahy 6 odhalili během dvou dnů přes sto padesát parkovacích přestupků

Městská policie vyrazila do ulic Prahy 6, aby zkontrolovala tolik kritizované špatné parkování a zastavování aut v městské části. Strážníci přišli na celkem 153 přestupků včetně nepovoleného stání na chodníku nebo v křižovatce.

„Vnímáme stížnosti obyvatel na nepovolené parkování. Auta mnohdy parkují mimo vyhrazená stání: na chodnících, křižovatkách, poblíž přechodů pro chodce. Tím obtěžují pěší, potažmo ohrožují bezpečnost silničního provozu," uvedl v tiskové zprávě Ondřej Matěj Hrubeš (ODS), radní Prahy 6 pro dopravu.

S městskou policií se proto dohodli, že v Bubenči a Dejvicích, provedou dopravně-bezpečnostní akci. 

Za dva dny, kdy se strážníci na auta zaměřili, odhalili 153 přestupků. Nejčastěji lidé nedovoleně stáli na křižovatce, na chodníku nebo příliš blízko přechodu.

„Přímo na místě naši strážníci řidičům udělili 13 pokut v celkové výši 4 500 korun. Vypsali jsme také 132 oznámení o podezření ze spáchání přestupku, v osmi případech byla situace řešena domluvou. V zónách placeného stání jsme pak zkontrolovali 422 vozidel, z toho u čtyř vozidel bylo nařízeno odstranění z pozemní komunikace,“ popsal Zdeněk Kovanda, ředitel Obvodního ředitelství Praha 6 Městské policie hlavního města Prahy.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 6

Štítky městská policie, parkování, přestupky, auto, chodník, zastavení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mirek Sekera

Já vidím dnes a denně plno hoven na chodnících i kolem něj. Nikdo to neuklízí a ani nepokutuje. Věřte že auto za nedlouho odjede ale ty hovna se rozslapou všude,donesete si je domu,do obchodu,kanceláří,MHD a to je vpohode.

Sobota, 11. února 2023, 09:23Odpovědět

Strážníci Prahy 6 odhalili během dvou dnů přes sto padesát parkovacích přestupků  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.