Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Praha 6 zaplatí dětem v mateřských a základních školách v lednu a únoru obědy

Radní městské části Praha 6 se dohodli na pomoci rodinám žáků základních a mateřských škol a uhradí jim na obědy během dvou prvních měsíců letošního roku. Vyčlenili na to tři miliony korun.

Šestka projekt zavedla už v listopadu a prosinci minulého roku, přihlásilo se do něj ale jen 860, tedy sedm procent z dětí, které školy v městské části navštěvují. Za tyto dva měsíce radnice zaplatila milion a sto šedesát tisíc korun. Na leden a únor má připraveny miliony tři.

„Situace řady rodin je velmi těžká. Šestkové občany čekají tuto zimu mimořádné náklady například s koncem fixací energií. Úhradu školních obědů nabízíme proto všem rodičům, kteří mají děti v šestkových školách a školkách a projeví o to zájem,“ uvedl na webu starosta Prahy 6 Jakub Stárek (ODS).

Rodiče si mohou o pomoc zažádat do 10. prosince a to přes školu nebo školku, kam děti chodí. Stačí vyplněné čestné prohlášení. Peníze pak městská část pošle přímo školám.

„Nejde o plošnou pomoc, ale o pomoc cílenou na ty, kteří se cítí zasaženi současnou situací. Ukázalo se, že jednoduchá forma žádosti v podobě čestného prohlášení odstranila strach ze zbytečné administrativy či stud, který by těm, kdo potřebu pomoci cítí, bránil o ni požádat. Pozitivní reakce rodičů nás přesvědčily, že má smysl ve financování pokračovat,“ vysvětlila Mariana Čapková (Praha sobě), radní pro oblast školství.


 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 6

Štítky obědy, radnice, radní, dotace, podpora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 6 zaplatí dětem v mateřských a základních školách v lednu a únoru obědy  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.