Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Poliklinika na Barrandově se dočkala opravy za 43 milionů korun

Radnice Prahy 5 dokončila rekonstrukci polikliniky v Krškově ulici na Barrandově za 43 milionů korun. Informovala o tom mluvčí městské části Lenka Abessi. Opravy se týkaly zateplení, klimatizace nebo oken a podle radnice přinesou energetické úspory. Do provozu ordinací práce významněji nezasáhly.

„Rekonstrukcí celého pláště budovy a klimatizace se podařilo vytvořit komfortní zázemí pro lékaře, sestry a také pro pacienty. Za velmi důležité považuji snížení energetické náročnosti na provoz polikliniky," uvedla starostka Prahy 5 Renáta Zajíčková (ODS).

Poliklinika se podle informací radnice dočkala nové omítky a cihlových obkladů. „Nezbytná byla výměna oken a slunolamů u vstupního portálu polikliniky. V rámci úprav se přesunuly venkovní klimatizační jednotky z pláště budovy na střechu objektu," dodala mluvčí.

Práce na budově z 80. let minulého století trvaly 11 měsíců a podle místostarosty městské části Lukáše Herolda (ODS) se chodu polikliniky významněji nedotkly. „Docházelo pouze k drobným provozním omezením, která byla nezbytná kvůli nutným stavebním úpravám," uvedl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Praha 5

Štítky opravy, nemocnice, stavby, zdraví, Praha, Barrandov, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poliklinika na Barrandově se dočkala opravy za 43 milionů korun  |  Praha 5  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.