Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na Strakonické se sníží rychlost a zúží pruhy. Omezení přicházejí kvůli rozšíření

Řidiči se musí připravit na pražské Strakonické ulici na dopravní omezení. Kvůli rozšíření silnice o jeden jízdní pruh bude snížena nejvyšší povolená rychlost a pojede se zúženými pruhy. Opatření začnou platit od 6. března 2020 a samotné práce zahájí Technická správa komunikací (TSK) v pondělí 8. března. Stavba bude dokončena v červenci 2022. Dnes to sdělila mluvčí TSK Barbora Lišková. Magistrát dostane 380 milionů korun z evropských fondů, což tvoří 85 procent nákladů. Nový pruh bude vyhrazený pro MHD a vozidla integrovaného záchranného systému.

Stavební úpravy se týkají zhruba 2,74 kilometru dlouhého úseku Strakonické ve směru do centra, a to od zastávky MHD Dostihová až k Barrandovskému mostu.

Dělníci postupně vykácejí překážející náletové dřeviny, vybudují přeložky inženýrských sítí, novou 800 metrů dlouhou dešťovou kanalizaci a 1,5 kilometru dlouhé opěrné zdi. Vzniknou nové chodníky a vozovka bude rozšířena o jeden jízdní pruh.

TSK nechá také vyměnit asfaltový povrch komunikace, a to v obou jízdních pruzích. Nejdříve bude opraven pravý jízdní pruh, poté levý. V obou případech se bude jezdit dvěma zúženými pruhy, které budou vyznačeny na zbytku komunikace. Vyměněno bude také veřejné osvětlení.

Na Strakonické již město nechalo v minulosti bez stavebních úprav vyznačit preferenční pruhy pro MHD v délce zhruba tří kilometrů. Naposledy se to loni v listopadu týkalo asi 550 metrů u Lahovického mostu, kde se využil původní odstavní pruh.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VitVit / CC BY-SA

Štítky doprava, automobilová, Strakonická, Praha, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, městská hromadná doprava, Barrandovský most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Strakonické se sníží rychlost a zúží pruhy. Omezení přicházejí kvůli rozšíření  |  Praha 5  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.