neděle 18. dubna 2021 Valérie

Smíchovští sládci zvou do znovuotevřených hospod na čerstvou várku piva

PR článek

Pivovar Staropramen připravil pro hospody čerstvou várku 250 tisíc piv. „Chtěli jsme, aby si lidé po 51 dnech mohli dát zase čerstvě načepované pivo v té nejlepší kvalitě,” říká vrchní sládek smíchovského pivovaru Zdeněk Lux.

Ačkoliv je současná situace nepředvídatelná, pivovar Staropramen byl optimistický a věřil v co nejdřívější rozvolnění opatření. Na možný restart se průběžně připravoval. Věřili jsme, že se situace v prosinci zlepší. Díky naší prozíravosti teď máme navařeno a v tancích leží dostatek piva pro všechny naše zákazníky,” informuje Zdeněk Lux. Zákazníci se mohou těšit na zaslouženou odměnu po lockdownu a vychutnat si pivo v prvotřídní kvalitě naservírované tím správným způsobem ve společnosti svých blízkých a přátel ve svém oblíbeném podniku.

Staropramen nejenže zařizuje výměnu prošlého piva, ale pomohl hospodským také se sanitací výčepních zařízení. „Sanitace pivního potrubí a výčepů je při znovuotevření zcela klíčová,” vysvětluje Lux. Podniky byly zavřeny celých 51 dní a za tu dobu se v trubkách nashromáždily usazeniny či mikroorganismy. Pro zajištění zdravotní nezávadnosti a stoprocentního chuťového zážitku je zcela zásadní provést důkladnou sanitaci výčepů.

Tak jako na jaře, Staropramen zajišťuje čerstvou várku piva i sanitaci na své vlastní náklady. „Do podpory hospod jsme letos investovali desítky milionů korun. Hospoda je důležitou součástí české pivní kultury a my jsme se snažili udělat maximum proto, aby jich co nejvíce přestálo náročné období a po otevření mohlo znovu konzumentům nabídnout naše skvěle ošetřené pivo,” komentuje aktivity Zdeněk Lux.

Pivovary Staropramen se navíc zapojily do iniciativy Bezpečná restaurace, která vznikla pod záštitou Českého svazu pivovarů a sladoven ve spolupráci s Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR a dalších partnerů. Skrze kampaň, která poběží do konce letošního roku, apeluje na hosty, personál a provozovatele hospod a restaurací na dodržování bezpečnostních opatření, která staví na principu 3R (ruce, roušky, rozestupy) a rozšiřuje o 3S (stoly, sklo, skupiny), které je ušité přímo na míru gastronomickým podnikům.

Ohodnoť článek

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Štítky Praha, pivo, Staropramen, hospoda, sládek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.