Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Praze 5 vznikne hřiště pro plážové sporty a trénink reprezentačních týmů

Kam za sportem nebo na trénink? V Jinonicích nedaleko od budoucí Radlické radiály vznikne plážové pískové hřiště pro sportovní volnočasové aktivity včetně mobilního zázemí. Rada městské části Praha 5 schválila pronájem nevyužívaného pozemku pro Svaz plážových sportů.

Téměř zapomenutý pozemek se nachází v místě, které se v budoucnu promění ve staveniště dlouho očekávané Radlické radiály. Vedení městské části Praha 5 usiluje o jeho smysluplné využití, proto se rozhodlo o tom, že jej veřejnosti nabídne ke sportovním aktivitám.

„O pronájem projevila zájem nezisková společnost Svaz plážových sportů. Smlouvu jsme uzavřeli do konce roku 2021 s tím, že je možné ji později prodloužit,“ vysvětlil místostarosta městské části Praha 5 Martin Damašek. Účelem pronájmu je dočasné využití doposud zanedbaného veřejného prostoru, který aktuálně nikomu neslouží. „Svaz plážových sportů dle smlouvy nebude hřiště dále pronajímat, ani za pořádané akce vybírat vstupné,“ doplnil radní Prahy 5 David Dušek.

Plážový volejbal nebo fotbal

Součástí nabízených aktivit bude vytvoření členského beach kroužku pro děti a dospělé. Dále zde bude možnost využívat prostor pro individuální a skupinové tréninky plážového fotbalu. „Hřiště bude Svazem využíváno pro plážové sporty a trénování reprezentačních týmů, nicméně naší podmínkou bylo umožnit vstup zdarma pro žáky škol zřizovaných Prahou 5,“ uvedl Damašek. V dopoledních hodinách tak bude hřiště sloužit dětem z místních škol.

Nájemce nejdříve vyčistí plochu od náletových porostů, upraví škvárový povrch a postaví mobilní oplocení. Následně hřiště pokryje geotextilií a zasype pískem. Součástí areálu bude mobilní zázemí – šatny, toalety, sprchy a sezení pro diváky.

Smlouva je mezi pronajímatelem a městskou částí uzavřena tak, aby do budoucna nijak neomezila realizaci projektu Radlické radiály. „První sportovci mohou dorazit ještě v průběhu srpna, jakmile budou veškeré úpravy na hřišti dokončeny,“ uzavřel Dušek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MČ Praha 5

Štítky Praha 5, hřiště, sport, Svaz plážových sportů, Praha, trénink, městská část, Jinonice, Radlická radiála

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze 5 vznikne hřiště pro plážové sporty a trénink reprezentačních týmů  |  Praha 5  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.