Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Praha 5 musela zavřít nové kluziště kvůli kalužím. Viníka hledá soudní znalec

Na nové ledové ploše na Hořejším náměstí měli lidé bruslit až do konce února, je ale zavřeno. Na ledu se totiž tvoří kaluže, díry a hrboly. Podle vedení Prahy 5 zklamala technologie, která v současném počasí nezvládá chladit tak, aby byl povrch kvalitní. Celý projekt multifunkčního areálu teď zkoumá soudní znalec a zjišťuje, kde se stala chyba.

Multifunkční hřiště nechala pátá městská část zrevitalizovat za 46 milionů korun, 13,8 milionu poskytl magistrát. V teplejších měsících je určeno fotbalu, basketbalu a dalším míčovým sportům, a aby ho využili i v zimě, instalovali pod tartan chladící technologii, která ho měla proměnit v kluziště.

To Pětka nechala slavnostně otevřít 2. prosince minulého roku. Když byly teploty pod nulou, vše fungovalo, v aktuálním teplejším počasí je ale led samá kaluž, jsou v něm díry a hrboly. 

„Projekt multifunkčního kluziště se bývalému radnímu pro sport Davidu Duškovi krutě nepovedl a technologie není schopná uchladit led pokud je víc než pár stupňů nad nulou. Jelikož nemrzne ani v noci, tak se led nemůže upravit ani přes noc a nezbývá nic jiného, než kluziště zavřít,“ uvedla na Facebooku místostarostka Prahy 5 Monika Shaw Salajová (SEN 21). Plocha zatím zůstane nepřístupná do neděle 11. února, zrušeny jsou i všechny akce.

„Když do toho fouká teplý vítr a k tomu ani nemrzne v noci, tak je to naprostá katastrofa. Dům dětí a mládeže Praha 6, se špatnou kvalitou ledu přes všechnu snahu nic nemůže udělat,“ doplnila Shaw Salajová.

„Mnou definovaný záměr, který jsem jako radní pro sport tehdejší koalici představil, byl, aby se zde dalo bruslit i při výkyvech teplot do 15 stupňů Celsia. To zcela prokazatelně realizovaná technologie nezvládá. Otázky jsou tedy dvě. Kde se stala chyba a kdo za ni může? Jak, za jak dlouho a za kolik peněz lze sjednat nápravu?“ komentoval příspěvek Shaw Salajové bývalý radní pro sport Prahy 5 David Dušek (STAN).

Městská část si podle Shaw Salajové nechává zhotovit posudek od soudního znalce. Ten by měl zjistit, kde se v projektu stala chyba a kdo tedy nese zodpovědnost.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Aréna sportu

Štítky kluziště, led, Praha, technologie, Hořejší nábřeží, teplo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 5 musela zavřít nové kluziště kvůli kalužím. Viníka hledá soudní znalec  |  Praha 5  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.