Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VÁNOCE NA PĚTCE: Bruslení zdarma na Smíchově nebo trhy u metra Anděl

V adventním čase našim čtenářům představujeme, jak letos vypadají Vánoce v jednotlivých městských částech Prahy. Městská část Praha 5 pro své obyvatele i návštěvníky rozsvítila stromy na Smíchově a na Barrandově a k dispozici jsou jim trhy u stanice metra Anděl. Radnice navíc láká na bruslení na náměstí 14. října. Přečtěte si, jaké jsou Vánoce na Pětce.

Praha 5 rozsvítila stromy na Barrandově i před kostelem na Smíchově

Praha 5 rozsvítila vánoční osvětlení už v neděli 27. listopadu, tedy ve stejný den, kdy slavnostně rozsvítila své dva vánoční stromy. Jeden stojí na Tilleho náměstí na Barrandově, druhý, ten hlavní před kostelem sv. Václava na náměstí 14. října.

Slavnostní atmosféru si při rozsvícení spolu se sousedy užil i starosta Pětky Jaroslav Pašmik (Praha 5 sobě). Vánoční kolegy na místě zazpívali žáci ze ZŠ V Remízku. Návštěvníci, kteří na slavnostní rozsvícení přišli, si mohli dopřát vánoční cukroví.

Strom na náměstí 14. října na Smíchově.

Vánoční trhy probíhají u stanice metra Anděl

Na území Prahy 5 lidé mohou načerpat adventní náladu na pěší zóně u stanice metra Anděl, kde probíhají vánoční trhy. Trhovci na místě v několika stáncích nabízejí vánoční sortiment, ručně vyráběné produkty, farmářské výrobky, ale také občerstvení. Trhy na pěší zóně u stanice metra Anděl jsou v provozu až do 24. prosince každý den od osmé hodiny ranní do osmé hodiny večerní.

Světelná výzdoba na Pětce je letos skromnější

Světelná výzdoba v ulicích Prahy 5 je letos v souvislosti s energetickou krizí skromnější. „Výzdobu zachováme, ale uskromníme ji. Podařilo se nám dojednat její snížení o 20 procent oproti schválené smlouvě. Zrušili jsme světelnou výzdobu radnice a nepatrně ubrali na osvětlení v ulicích. Samozřejmě také používáme úsporné LED osvětlení. Věříme, že o trochu méně světla na vánoční atmosféře neubere a uspořené prostředky a energie udělají radost jinde,“ popsali zástupci Prahy 5 na webu městské části.

Na výstavu výtvarného spolku Hruška, která se koná v Galerii D v Portheimce se mohou lidé přijít podívat až do 11. ledna. Spolek Hruška vede už půl století akademická malířka a grafička Helena Hrušková.

Kde se v Praze letos bruslí? Podívejte se na velký přehled kluzišť

S blížícími se Vánocemi přichází také doba ledního bruslení. Jako každý rok, i letos se otevírají venkovní ledové plochy po celé Praze. Zmapovali jsme pro vás, kde si zasportujete už teď, a kolik vás to bude stát. Podívejte se na náš přehled...

Bruslí se na náměstí 14. října

Jako každý rok, i letos se bude bruslit na náměstí 14. října u stanice metra Anděl. Kluziště je v provozu od konce listopadu, a veřejnost na něm může bruslit každý den od dvou hodin odpoledne do devíti večer. O víkendu může veřejnost bruslit už od devíti ráno. Bruslení je zdarma, půjčení bruslí stojí 80 korun.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 5

Štítky Vánoce, strom, bruslení, trhy, Smíchov, Praha 5

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÁNOCE NA PĚTCE: Bruslení zdarma na Smíchově nebo trhy u metra Anděl  |  Praha 5  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.