Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Rázovité příběhy posledního žižkovského bohéma Franty Sauera vycházejí ve formě podcastu

Městská část Praha 3 připomíná 140 let od narození Franty Sauera, kterému se přezdívá poslední žižkovský bohém. Výročí jeho narození si lidé připomenou v prosinci, už teď však žižkovská radnice přichází s projektem, který potěší nejen fanoušky samotného Františka Sauera.

Vedení Prahy 3 při příležitosti narození Franty Sauera připravilo audioformu knihy Franta Habán ze Žižkova. Sauer v ní autobiograficky popisuje vzpomínky na období konce monarchie a prvních let Československa. Franta Sauer čtenáře, a nově také posluchače, autenticky provází situacemi, které mají spojitost s Prahou.

„Humorné vyprávění se týká jak osudového setkání s Jaroslavem Haškem, tak i stržení Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí nebo slavné rekonstrukce bitvy na Vítkově,“ popisuje vedení Prahy 3 na webu.

Rázovité příběhy spojené s žižkovskou kulturou první republiky z knihy Franta Habán ze Žižkova čte na pokračování Martin Písařík. Posluchači je najdou každé úterý až do září na SoundCloudu nebo Spotify Prahy 3.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anonymous Unknown author, Public domain, via Wikimedia Commons

Štítky literatura, podcast, Praha 3, František Sauer, Franta Sauer, Praha, Žižkov, Jaroslav Hašek, Bitva na Vítkově, Martin Písařík, První republika, Československo, Spotify, Staroměstské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rázovité příběhy posledního žižkovského bohéma Franty Sauera vycházejí ve formě podcastu  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.